‘Lajme’

Oct 15, 2018

epiadmin

Lajme

0

Më 10 tetor 2018, u formua grupi CIVITAX – grupi për pyetje fiskale në sektorin akademik dhe qytetar dhe tek personat fizik. Qëllimi i grupës CIVITAX është që të ngrihen iniciativa, të analizohen, të hulumtohen dhe të përfaqëson pyetjet fiskale në kuptim të gjërë të fjalës që i tangojnë organizatat qytetare, institucionet akademike dhe personat […]

Oct 12, 2018

epiadmin

Lajme

0

Instituti për politikë evropiane në Shtip mbajti fokus grupë me gjykatës nga zona e apelit Shtip, me qëllim përcaktimin e problemeve në punën e gjykatave në Republikën e Maqedonisë. Ngjarja u mbajt më 10 tetor, 2018. Krahas përcaktimit të problemeve kryesore në punën e gjykatave, temë e fokus grupës ishte parashikim i efekteve që do […]

Sep 27, 2018

epiadmin

Lajme

0

Këtë javë qytetarët e Republikës së Maqedonisë i pret referendum për pyetjet më të rëndësishme që nga pavarësia. Pyetja e referendumit lidh pranimin e Marrëveshjes së Prespës me avancimin e më tutjeshëm në integrimet evropiane. Përmes kësaj fitojmë mundësinë e kthimit tonë në rrugëtimin evropian. Si çdo kompromis, kjo marrëveshje nuk është e përkryer, por […]

Sep 25, 2018

epiadmin

Lajme

0

Në tre vitet e fundit, gjashtë laboratori mendimesh (think tanks) nga Ballkani Perëndimor hulumtuan reformat në administratën publike (RAP) në gjithë rajonin, nëpërmjet perspektivës së shoqërisë civile. Si të krijohet administratë më e mirë në Ballkanin Perëndimor? Pse është e nevojshme kyçja e shoqërisë civile? Pse është e nevojshme qasja rajonale për përmirësimin e qeverisjes […]

Sep 18, 2018

epiadmin

Lajme

0

Instituti për politikë evropiane – Shkup (EPI) zgjodhi hulumtuesit që do të punojnë në hulumtimin në suaza të projektit “Debatë qytetare për NATO”. Hulumtuesit në dy muajt e ardhshëm do të punojnë në hulumtime lidhur me efeketet e aderimit të Republikës së Maqedonisë në NATO. Mr. Ivana Velkovska, hulumtuese ekonomike në Qendrën për analiza ekonomike, […]

Sep 05, 2018

epiadmin

Lajme

0

Të hënën (3 shtator 2018) në hotel Merriott u mbajt tryezë e rrumbullakët me titullin “Ardhmëri euroatlantike për Maqedoninë?”, në të cilën morën pjesë Z. Nikolla Dimitrov, ministri i punëve të jashtme të Republikës së Maqedonisë, përfaqësuesi special për Evropën Juglindore, Turqinë dhe shtetet e EFTA të R.F të Gjermanisë, ambasadori d-r. Kristijan Hellbah, Z. Nikolla Poposki, kryetar […]

Aug 31, 2018

epiadmin

Lajme

0

Instituti për politikë evropiane (EPI) – Shkup, Instituti për demokraci “Societas Civilis” – Shkup dhe Qendra për analiza ekonomike, në bashkëpunim me Institutin Aspen, Berlin, organizojnë tryezë të rrumbullakët me titullin “Ardhmëri euroatlantike për Maqedoninë?”, që do të mbahet të hënën. Folës do të jenë ministri për punë të jashtme i Republikës së Maqedonisë, Z. […]

8
0
image
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake/
https://epi.org.mk/?lang=sq/
#00ccff
style1
paged
Loading posts...
/home/epiopoif/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off
sq