Blog

ShtëpiBlog

Autor: Dr. Inxh. Mohamed Sameh   Dr. Inxh. Mohamed Sameh është një inxhinier ndërtimi me një specializim në strukturat hidraulike. Ai mori diplomën master në Ekonomi nga Kolegji i Evropës në Bruges (Brizh) në Belgjikë dhe doktoraturën në Inxhinieri Industriale në Universitetin e Perugias në Itali. Ai ka punuar për shumë firma konsulente ndërkombëtare përpara […]

Jan 31, 2022

0

Në këtë podkast, ne diskutojmë mbi demokracinë debatuese dhe metodën e anketës debatuese me Alice Siu, ndihmës drejtoreshë e Qendrës për demokraci debatuese. Anketa debatuese është një formë unike e konsultimit politik që kombinon teknikat e hulumtimit të opinionit publik dhe këshillimit publik për të zbuluar se cili do të ishte opinioni publik për një […]

Sep 22, 2021

0

Autore: Dr. Simonida Kacarska Ankesa e BE -së për Ballkanin Perëndimor shpjegohet në mënyrë konvencionale me pritjet e zhvillimit të përshpejtuar demokratik dhe ekonomik. Duke pasur parasysh luftërat dhe konfliktet e fundit në rajon, është jashtëzakonisht e rëndësishme të shikojmë afrimin me BE -në nga një perspektivë sigurie dhe pajtimi. Një mjet i dobishëm për […]

Sep 21, 2021

0

Autore: Mr. Jadranka Ivanova Ne mendojmë se si mund ta kursejmë dhe mbrojmë ujin, por vetëm atëherë kur nuk kemi ujë! Të gjitha mendimet, shqetësimet dhe dëshirat tona intuitive për të ndërmarrë veprime për kujdes më të mirë ndaj ujit përfundojnë momentin e radhës pasi ai të rrjedhë përsëri nga rubineti. Ne të gjithë e dimë […]

Sep 17, 2021

0

Autore: Natali Petrovska Të gjithë këta faktorë ndikojnë në mënyrën se si do të përpiloheshin vendimet gjyqësore, si dhe cilësia e tyre, e cila është thelbësore për ekzistimin e jurisprudencës që do të ofrojë ushtrimin dhe sigurimin e lirive dhe të drejtave themelore të qytetarëve, si dhe subjekteve të tjera në vend. Cilësia e drejtësisë […]

Aug 25, 2021

0

Photo by Mike Norton on Flickr Author: Simonida Kacarska 2020 has been a disastrous year for human rights in Europe, in the words of Dunja Mijatovic, Council of Europe Commissioner for Human Rights. In her speech on Human Rights Day at the end of 2020, she goes on to argue: “While, increasingly, commitment to upholding human rights standards has been […]

Mar 02, 2021

0

Autore: Malinka Ristevska Jordanova Më në fund duhet të pranojmë se BE-ja nuk mund të krijojë një recetë për jetën tonë dhe të na dhurojë një jetë të mirë. Ne duhet të kemi vizionin dhe planin tonë. Pesëmbëdhjetë vjet më parë, në një bisedë me një veterane tjetër të procesit të integrimit në BE nga […]

Feb 05, 2021

0

Autorë: Julijana Karai dhe Angel Mojsovski Çfarë është digjitalizimi i shërbimeve administrative dhe nëse është e gatshme Maqedonia e Veriut për vendosjen e plotë të shërbimeve elektronike? Digjitalizimi i shërbimeve po ndryshon fytyrën dhe përcakton kornizën se si do të duket administrata publike e së ardhmes. Shfrytëzimi i potencialit të ofruar nga digjitalizimi mundëson një […]

Nov 09, 2020

0

Авторка: Симонида Кацарска Пакетот за проширувањето на ЕУ од 6 октомври 2020 година е специфичен од неколку аспекти. Прво, во него Комисијата ја применува новата методологија во пристапниот процес, особено во Стратегијата за проширувањето како редовен документ во кој се сумираат наодите за сите земји во пристапувањето и се даваат насоки за идни чекори. Второ, […]

Oct 07, 2020

0

0
0
image
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake/
https://epi.org.mk/?lang=sq/
#00ccff
style1
paged
Loading posts...
/home/epiopoif/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off
sq