Arkiv2020

Shtëpi2020
Mediat sociale kanë rritur në mënyrë eksponenciale mundësitë e shprehjes së lirë, por gjithashtu krijuan edhe sfida të reja. Ato mundësuan komunikim më të lehtë në nivel lokal dhe global, lidhën përdoruesit dhe u mundësuan atyre të promovojnë dhe të realizojnë qëllimet e përbashkëta. Nga ana tjetër, mediat sociale krijuan hapësirë për përhapjen e gjuhës [...]
Ndërmjetësimi e zvogëlon ndjeshëm nevojën për procese/konteste gjyqësore, dhe në të njëjtën kohë paraqet një kosto më të ulët për qytetarët - është mesazhi kryesor i eventit të sotëm "Përfitimet e ndërmjetësimit si një mënyrë alternative e zgjidhjes së mosmarrëveshjeve" të organizuar nga Instituti për Politikë Evropiane (EPI) - Shkup. Në këtë e event u [...]

Nov 26, 2020

naum.lokoski

Lajme

0

Instituti për politikë evropiane (EPI), sëbashku me bashkëpunëtorët tonë Univerzitetin “Goce Delçev” – Shtip (UGD) dhe Univerzitetin e Evropës Juglindore – Tetovë (UEJL), identifikuam hapsirë mes hulumtimeve akademike dhe hulumtimeve të politikave të aplikuara. Kjo gjë e ndrydh potencialin e cilësisë hulumtuese, pamundëson krijimin e nji baze stabile për bashkëpunim dhe shkëmbim hulumtues, si dhe […]

Në kohë komplekse do të lejojmë veten të përdorim fjalë komplekse. Ky duket të jetë nocioni i evropianizimit, të cilin disi jemi duke e dëgjuar gjithnjë e më rrallë vitet e fundit. Sidoqoftë, teoria nuk pushon akoma, kështu që “evropianizimit” ia shtoi antipodin “de-evropianizimin”. Përkufizimi i Radaelit për evropianizimin i vitit 2003 është pranuar në […]

Qytetarët e Maqedonisë së Veriut kanë pritje legjitime për të filluar negociatat e anëtаrësimit me BE-në tani. Maqedonia e Veriut ka ndjekur reforma të vështira dhe ka bërë kompromise të papara. Vendi ynë madje ndryshoi emrin kushtetues, duke qenë i nxitur nga premtimi për anëtarësim në BE. Megjithatë, në Këshillin e Çështjeve të Përgjithshme nesër [...]

Ja, erdhi dhe kaloi edhe ajo ditë e shumëpritur për samitin vjetor të Procesit të Berlinit, këtë vit në Sofje. Një nga shtyllat kryesore të Procesit të Berlinit është zgjidhja e çështjeve të hapura bilaterale. Prandaj ky samit duhej të ishte një triumf simbolik i miqësisë midis bashkë-kryesuesve Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut, shembull se […]

Autorë: Julijana Karai dhe Angel Mojsovski Çfarë është digjitalizimi i shërbimeve administrative dhe nëse është e gatshme Maqedonia e Veriut për vendosjen e plotë të shërbimeve elektronike? Digjitalizimi i shërbimeve po ndryshon fytyrën dhe përcakton kornizën se si do të duket administrata publike e së ardhmes. Shfrytëzimi i potencialit të ofruar nga digjitalizimi mundëson një […]

Plani veprimi për realizimin e Strategjisë për reforma në drejtësi 2017-2022 (Strategjia) përmban tregues që duhet të përcaktojnë shkallën në të cilën masat e Strategjisë zbatohen me sukses. Sidoqoftë, këta tregues janë kryesisht të orientuar drejt monitorimit të produkteve të aktiviteteve të parashikuara dhe u kushtojnë pak vëmendje rezultateve dhe ndikimit të Strategjisë. Për më [...]

Në korrik, Këshilli Evropian vendosi që të instalohet regjim i kushtëzimit për të mbrojtur mjetet e fondit “Brezi i ri i BE” për riparimin pasojave nga Kovid-19, me të cilin masat për shkeljet e identifikuara duhet të miratohen nga një shumicë e kualifikuar. Ajo që u njoftua zëshëm është që kushtëzimi t’i referohet shtetit të […]

0
0
image
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake/
https://epi.org.mk/?lang=sq/
#00ccff
style1
paged
Loading posts...
/home/epiopoif/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off
sq