‘Lajme’

Shoqëria civile dhe Këshilli për bashkëpunim dhe zhvillim të sektorit civil i bëjnë thirrje Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut që të rishqyrtojë dhe ndryshojë vendimin e saj për të ulur në mënyrë drastike mbështetjen financiare për organizatat e shoqërisë civile, botuar në Gazetën Zyrtare të RMV më 9 prill 2020. Ky vendim, me [...]

Të nderuar, Duke pasur parasysh se si zhvillohet situata me shpërndarjen e virusit dhe në përputhje me rekomandimet e Qeverisë dhe Ministrisë së shëndetësisë, Instituti për politikë evropiane vendosi që t’i vazhdon masat për kujdes. Të punësuarit në EPI do të vazhdojnë t’i kryejnë obligimet e tyre të punës nga shtëpia. Në rast se dëshironi […]

Të nderuar, Duke ndjekur situatën aktuale me përhapjen e koronavirusit dhe në përputhje me rekomandimet e Ministrisë së shëndetësisë, të punësuarit në Institutin për politikë evropiane duke filluar nga 12 mars obligimet e punës do t’i kryejnë nga shtëpia. Periudhën që vjen mund të na kontaktoni përmes e-mailit tonë oficial: contact@epi.org.mk ose mund të kontaktoni […]

Mar 09, 2020

naum.lokoski

Lajme

0

Vetingu si masë e jashtëzakonshme do të krijon probleme të jashtëzakonshme, veçanërisht që tek ne u lajmërua në kontekst parazgjedhor, jo i definuar dhe për atë shkak nuk mund të flitet për rezultate nga ky proces. Përvojat nga rajoni lajmërojnë për kujdes tejet të veçantë dhe debatë gjithëpërfshirëse për procesin e vetingut, derisa sipas ekspertëve […]

Feb 05, 2020

naum.lokoski

Lajme

0

Me propozimin e metodologjisë së re për negociata Komisioni thelbësisht e kënaq propozimin francez, edhe pse përpiqet ta amortizoj ndikimin e tij negativ. Në aspektin deklarativ më të fuqishëm janë formulimet e perspektivës për anëtarësim, theksi është vënë mbi kredibilitetin ndërsa janë zbutur formulimet e reversibilitetit të procesit. Propozimi pjesërisht e shmang kontradiktën me procesin […]

Jan 16, 2020

naum.lokoski

Lajme

0

Kemi kënaqësinë të lajmërojmë se projekti WeBER (Western Balkans Enabling Project for Civil Society Monitoring of Public Administration Reform) 2.0 ka marrë mbështetjen e Komisionit Evropian për vazhdimësinë e tij dhe në tre vitet e ardhshme do të vazhdohet të punohet në reformimin e administratave publike në Ballkanin Perëndimor. IDM, së bashku me organizatat e […]

Dec 26, 2019

naum.lokoski

Lajme

0

Pas tryezës së rrumbullakët organizuar nga EPI më 3 dhjetor në Shkup, folësit Valeska Esch – Drejtore programi në Aspen Institute Gjermani, Sébastien Gricourt – drejtor i Observatorit Ballkanik në Foundation Jean Jaurès – Francë dhe Wouter Zweers – Hulumtues në Clingendael Institute – Holandë, u përgjigjën se si ata e shohin rrugëtimin e Maqedonisë […]

Oct 07, 2019

naum.lokoski

Lajme

0

Në maj dhe qershor të këtij viti, Instituti për politikë evropiane – EPI, për herë të dytë implementoi anketë debatuese në bashkëpunim me Universitetin Stanford nga SHBA. Anketa debatuese është formë e veçantë e konsultimeve politike që kombinon teknikat e sondazhit të opinionit publik dhe diskutimit publik. Ajo synon të paraqesë se si do të dukej […]

Oct 01, 2019

naum.lokoski

Lajme

0

Në maj dhe qershor të këtij viti, Instituti për politikë evropiane – EPI, për herë të dytë implementoi anketë debatuese në bashkëpunim me Universitetin Stanford nga SHBA. Anketa debatuese është formë e veçantë e konsultimeve politike që kombinon teknikat e sondazhit të opinionit publik dhe diskutimit publik. Ajo synon të paraqesë se si do të […]

Instituti për politikë evropiane (EPI) – Shkup ka nevojë për hulumtues/e për politika të Bashkimit Evropian. Pozita parasheh punë të rregullt dhe me orar të plotë, në periudhë prej 1 viti[1] me angazhmane të kohë pas kohshme në fundjavë ose pasdite, varësisht nga nevoja për organizim të evenimenteve. Pozita mundëson zhvillim personal dhe punë në […]

0
0
image
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake/
https://epi.org.mk/?lang=sq/
#00ccff
style1
paged
Loading posts...
/home/epiorgmk/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off
sq