Arkiv2022

Shtëpi2022
Pjesëmarrësit e Anketës së tretë debatuese të organizuar nga EPI në bashkëpunim me Qendrën për Demokraci Deliberative pranë Universitetin Stanford nga SHBA-të besojnë se ky lloj hulumtimi është i dobishëm për të mësuar më shumë rreth njerëzve rreth tyre - për atë se kush janë ata dhe si është jeta e tyre. DOWNLOAD PDF

Jul 19, 2022

naum.lokoski

Lajme

0

Shoqëria civile në Evropë është ende nën presion, tregon raporti i fundit i Agjencisë për të Drejtat Themelore të BE-së (FRA). Raporti përfshin gjithashtu një seksion për disa nga vendet kandidate, duke përfshirë edhe Maqedoninë. EPI përgatiti raportin për vendin për mjedisin ligjor dhe hapësirën e organizatave civile në mbështetje të të drejtave themelore dhe [...]

Jul 18, 2022

naum.lokoski

Lajme

0

In this podcast, we discuss with Antonija Petričušić minority rights in the EU accession process, namely the experience of Croatia in the negotiations in Chapter 23, specifically the rights of minorities. We discussed how European integration and EU conditionality contribute to the protection and advancement of minority rights; how the activities and measures undertaken during […]

Jul 10, 2022

naum.lokoski

Lajme

0

Pa etiketime, me argumente! Këto ditë jemi dëshmitarë të sulmeve ndaj organizatave të shoqërisë civile për shkak të qëndrimeve që ato ndajnë publikisht dhe në mënyrë të argumentuar me publikun në lidhje me propozimin francez për hapjen e negociatave me BE-në. Dëshirojmë të theksojmë se, përkundër të gjithë zhvillimeve, Instituti për Politikavë Evropiane (EPI) do […]

Instituti për Politikë Europiane (EPI) dënon fuqishëm dhunën dhe nxitjen e intolerancës etnike në protestën kundër propozimit francez dhe gjuhës së urrejtjes mbi çdo bazë.   EPI mbështet një debat të arsyetuar për anëtarësimin në BE si një përcaktim strategjik të vendit tonë dhe është kundër cdo lloji të dhunës.   Angazhimi ynë kategorik ka […]

Pika qendrore e Këshillit Evropian përfundimtar nën presidencën franceze javën e kaluar ishte dhënia e statusit të kandidatit për Ukrainën dhe Moldavinë. Veç kësaj, ndonëse mjaft përgjithshëm, u inaugurua komuniteti politik evropian, të cilit presidenca franceze i kushtoi vëmendje të konsiderueshme. Rezultatet për Ballkanin Perëndimor, duke e përfshirë edhe takimin, që më parë ishte paralajmëruar […]

0
0
image
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake/
https://epi.org.mk/?lang=sq/
#00ccff
style1
paged
Loading posts...
/home/epiopoif/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off
sq