Arkiv2021

Shtëpi2021
Analysis of the Report of the European Commission for the Republic of North Macedonia from October 19, 2021 The publication of the Enlargement Package this year took place in the circumstances of continued focus on the COVID-19 crisis, highly pronounced geopolitical and geostrategic factors, evolving energy crisis, as well as re-emerging migration issues. Rifts over [...]

Edhe pse miratimi i kornizës negociuese nga Këshilli i BE-së dhe mbajtja e konferencës së parë ndërqeveritare me Maqedoninë e Veriut është një hap i rëndësishëm dhe një impuls pozitiv për qeverinë dhe institucionet, megjithatë, është e domosdoshme që vendi të ketë një vizion dhe strategji të qartë, pavarësisht nga vendimet e institucioneve evropiane, bashkëpunim […]

Instituti për politikë evropiane në bashkëpunim me Institutin për studime të komunikimit, në kuadër të fushatës “Kthjellohu”, organizon diskutim me qytetarët  me temën “Qasje në ujë të pastër për të gjithë” që do të mbahet më 18 nëntor (e enjte) nga ora 12:00 përmes platformës Zoom. Qëllimi i këtij diskutimi është të dëgjohen përvojat dhe [...]
Procesi i evropianizimit dhe përpjekja për të përmbushur standardet evropiane paraqet prej kohësh interes të madh në mesin e qytetarëve/eve në lidhje me qëllimet të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Për më tepër, viti 2020 u shënua nga kriza KOVID-19, e cila nxori në sipërfaqe vështirësitë kryesore të organizimit të qeverisë, funksionimin e saj dhe [...]

Sep 22, 2021

naum.lokoski

Blog

0

Në këtë podkast, ne diskutojmë mbi demokracinë debatuese dhe metodën e anketës debatuese me Alice Siu, ndihmës drejtoreshë e Qendrës për demokraci debatuese. Anketa debatuese është një formë unike e konsultimit politik që kombinon teknikat e hulumtimit të opinionit publik dhe këshillimit publik për të zbuluar se cili do të ishte opinioni publik për një […]

Sep 22, 2021

naum.lokoski

Lajme

0

Organizatat e shoqërisë civile në të gjithë BE -në ofrojnë shërbime, angazhohen në komunitete, rrisin ndërgjegjësimin, avokojnë në emër të të tjerëve dhe mbajnë përgjegjësi nga autoritetet. Por ata përballen me kërcënime, sulme, shkurtime fondesh dhe kufizime joproporcionale. Këto janë vetëm disa nga sfidat me të cilat përballen organizatat e shoqërisë civile të të drejtave [...]

Autore: Dr. Simonida Kacarska Ankesa e BE -së për Ballkanin Perëndimor shpjegohet në mënyrë konvencionale me pritjet e zhvillimit të përshpejtuar demokratik dhe ekonomik. Duke pasur parasysh luftërat dhe konfliktet e fundit në rajon, është jashtëzakonisht e rëndësishme të shikojmë afrimin me BE -në nga një perspektivë sigurie dhe pajtimi. Një mjet i dobishëm për […]

Sep 17, 2021

naum.lokoski

Blog

0

Autore: Mr. Jadranka Ivanova Ne mendojmë se si mund ta kursejmë dhe mbrojmë ujin, por vetëm atëherë kur nuk kemi ujë! Të gjitha mendimet, shqetësimet dhe dëshirat tona intuitive për të ndërmarrë veprime për kujdes më të mirë ndaj ujit përfundojnë momentin e radhës pasi ai të rrjedhë përsëri nga rubineti. Ne të gjithë e dimë […]

0
0
image
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake/
https://epi.org.mk/?lang=sq/
#00ccff
style1
paged
Loading posts...
/home/epiopoif/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off
sq