Arkiv2019

Shtëpi2019

Author: Dr. Simonida Kacarska The last quarter of 2019 has definitely been a peculiar period of the EU accession saga. The deadlock of the October 2019 Council followed by the French non-paper for reforming the EU accession process prompted a much-needed debate on the possible ways forward in view of revising the enlargement methodology. The discussions […]

Dec 26, 2019

naum.lokoski

Lajme

0

Pas tryezës së rrumbullakët organizuar nga EPI më 3 dhjetor në Shkup, folësit Valeska Esch – Drejtore programi në Aspen Institute Gjermani, Sébastien Gricourt – drejtor i Observatorit Ballkanik në Foundation Jean Jaurès – Francë dhe Wouter Zweers – Hulumtues në Clingendael Institute – Holandë, u përgjigjën se si ata e shohin rrugëtimin e Maqedonisë […]

Ky dokument i shkurtër për politikën publike bazohet në qëndrimet e prezantuara në dialogun për politika publike, i cili u mbajt më 11 dhjetor të vitit 2019 në hotel Arka në Shkup, në kuadër të Projektit “Parnteriteti Justitia: Rikthimi i besimit të qytetarëve”, të cilin e implementon Instituti për Politikë Evropiane dhe Asociacioni ZENIT, ndërsa [...]
The position of human rights defenders (HRDs) in the Western Balkans is increasingly precarious. Across the region, HRDs and organisations, as well as independent media outlets, are prone to intimidation, threats, smear campaigns, digital and physical attacks, and an overall disregard by national authorities. While the region shares several common features (sluggish integration, weak rule [...]
Over the last two decades, Albania has made significant progress in promoting and enforcing human rights and fundamental freedoms. Human rights defenders have played an instrumental role in these achievements and the advancement of human rights, democracy and the rule of law. However, despite the progress made so far, Albania still needs to ensure full [...]

Author: Ardita Vejseli Even though civil society and youth are among the pillars of democracy and one of the main actors in addressing important reforms and issues in the EU accession process, they still face obstacles that prevent them from exercising their full potential in the countries of the Western Balkans. Western Balkan countries need […]

0
0
image
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake/
https://epi.org.mk/?lang=sq/
#00ccff
style1
paged
Loading posts...
/home/epiopoif/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off
sq