‘Lajme’

In the third bulletin published by 3DCEFTAs, you can find an update on the latest developments on the rates of infection and mortality arising out of the pandemic in the region, the general easing of restrictions, as well as the range and extent of international assistance. As most EU member states embark on a gradual […]

In this second bulletin published by 3DCFTAs, you can find the latest data on the Covid–19 pandemic in the Western Balkans and Turkey, the general easing of restrictions, the economic impact so far and recovery measures.  It comes a few days after the annual economic policy dialogue between the EU and the Western Balkans as well […]

While the European Union has become the epicentre of the global Covid-19 crisis, the countries of the Western Balkans – Albania, Bosnia and Herzegovina, Kosovo, Montenegro, North Macedonia and Serbia – have so far remained remarkably lightly affected. Even neighbouring Turkey, although having a high number of confirmed cases, has so far counted far fewer […]

Shoqëria civile dhe Këshilli për bashkëpunim dhe zhvillim të sektorit civil i bëjnë thirrje Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut që të rishqyrtojë dhe ndryshojë vendimin e saj për të ulur në mënyrë drastike mbështetjen financiare për organizatat e shoqërisë civile, botuar në Gazetën Zyrtare të RMV më 9 prill 2020. Ky vendim, me [...]

Të nderuar, Duke pasur parasysh se si zhvillohet situata me shpërndarjen e virusit dhe në përputhje me rekomandimet e Qeverisë dhe Ministrisë së shëndetësisë, Instituti për politikë evropiane vendosi që t’i vazhdon masat për kujdes. Të punësuarit në EPI do të vazhdojnë t’i kryejnë obligimet e tyre të punës nga shtëpia. Në rast se dëshironi […]

Të nderuar, Duke ndjekur situatën aktuale me përhapjen e koronavirusit dhe në përputhje me rekomandimet e Ministrisë së shëndetësisë, të punësuarit në Institutin për politikë evropiane duke filluar nga 12 mars obligimet e punës do t’i kryejnë nga shtëpia. Periudhën që vjen mund të na kontaktoni përmes e-mailit tonë oficial: [email protected] ose mund të kontaktoni […]

Mar 09, 2020

naum.lokoski

Lajme

0

Vetingu si masë e jashtëzakonshme do të krijon probleme të jashtëzakonshme, veçanërisht që tek ne u lajmërua në kontekst parazgjedhor, jo i definuar dhe për atë shkak nuk mund të flitet për rezultate nga ky proces. Përvojat nga rajoni lajmërojnë për kujdes tejet të veçantë dhe debatë gjithëpërfshirëse për procesin e vetingut, derisa sipas ekspertëve […]

Feb 05, 2020

naum.lokoski

Lajme

0

Me propozimin e metodologjisë së re për negociata Komisioni thelbësisht e kënaq propozimin francez, edhe pse përpiqet ta amortizoj ndikimin e tij negativ. Në aspektin deklarativ më të fuqishëm janë formulimet e perspektivës për anëtarësim, theksi është vënë mbi kredibilitetin ndërsa janë zbutur formulimet e reversibilitetit të procesit. Propozimi pjesërisht e shmang kontradiktën me procesin […]

Jan 16, 2020

naum.lokoski

Lajme

0

Kemi kënaqësinë të lajmërojmë se projekti WeBER (Western Balkans Enabling Project for Civil Society Monitoring of Public Administration Reform) 2.0 ka marrë mbështetjen e Komisionit Evropian për vazhdimësinë e tij dhe në tre vitet e ardhshme do të vazhdohet të punohet në reformimin e administratave publike në Ballkanin Perëndimor. IDM, së bashku me organizatat e […]

Dec 26, 2019

naum.lokoski

Lajme

0

Pas tryezës së rrumbullakët organizuar nga EPI më 3 dhjetor në Shkup, folësit Valeska Esch – Drejtore programi në Aspen Institute Gjermani, Sébastien Gricourt – drejtor i Observatorit Ballkanik në Foundation Jean Jaurès – Francë dhe Wouter Zweers – Hulumtues në Clingendael Institute – Holandë, u përgjigjën se si ata e shohin rrugëtimin e Maqedonisë […]

3
0
image
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake/
https://epi.org.mk/?lang=sq/
#00ccff
style1
paged
Loading posts...
/home/epiopoif/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off
sq