‘Новости’

Институтот за европска политика (ЕПИ) – Скопје има потреба од ангажман на еден/една волонтер/ка во рамки на проектот „Партнерство Јустиција: Враќање на довербата кај граѓаните“, кој е финансиран од Европската Унија. Проектот се спроведува во партнерство со Асоцијацијата ЗЕНИТ. Времетраењето на ангажманот е предвидено за 3 месеци, со можност за продолжување. Компензацијата се врши согласно Законот […]

Последниве две години во земјава има напредок во бројот на предмети решени со медијација. Комората на медијатори бележи над две илјади предмети за 2017/18 година што покажува дека напорот на медијаторите и поддршката од повеќе страни (Судскиот совет, Врховниот суд, Владата) може да донесе резултати, информираше членката на управниот одбор на ЕПИ, Малинка Ристевска Јорданова […]

Асоцијацијата за развојни иницијативи ЗЕНИТ – Скопје и Институтот за европска политика (ЕПИ) огласуваат 14 волонтерски позиции во рамки на проектот „Партнерство Јустиција: Враќање на довербата на граѓаните“ финансиран од Европската Унија. Позициите се предвидени во Гостивар и Штип. Начин на пријавување Заинтересираните кандидати треба да достават кратка биографија (на македонски или англиски јазик) со […]

Асоцијацијата за развојни иницијативи ЗЕНИТ – Скопје и Институтот за европска политика (ЕПИ) огласуваат 14 волонтерски позиции во рамки на проектот „Партнерство Јустиција: Враќање на довербата на граѓаните“ финансиран од Европската Унија. Позициите се предвидени во Скопје, Битола, Гостивар и Штип. Начин на пријавување Заинтересираните кандидати треба да достават кратка биографија (на македонски или англиски […]

Во мај и јуни оваа година, Институтот за европска политика – ЕПИ, по втор пат во земјава спроведе дебатна анкета во соработка со Универзитетот Стенфорд од САД. Дебатната анкета е уникатна форма на политички консултации која ги комбинира техниките на испитување на јавното мислење и јавната расправа. Таа цели да претстави како би изгледало јавното мислење […]

Во мај и јуни оваа година, Институтот за европска политика – ЕПИ, по втор пат во земјава спроведе дебатна анкета во соработка со Универзитетот Стенфорд од САД. Дебатната анкета е уникатна форма на политички консултации која ги комбинира техниките на испитување на јавното мислење и јавната расправа. Таа цели да претстави како би изгледало јавното […]

Институтот за европска политика – ЕПИ и Асоцијацијата за развојни иницијативи ЗЕНИТ – Скопје огласуваат 20 волонтерски позиции во рамки на проектот „Партнерство Јустиција: Враќање на довербата на граѓаните“ финансиран од Европската Унија. Позициите се предвидени во Скопје, Битола, Гостивар и Штип. Начин на пријавување Заинтересираните кандидати треба да достават: кратка биографија (на македонски или англиски јазик) со преглед на образованието, […]

Институтот за европска политика – ЕПИ и Асоцијацијата за развојни иницијативи ЗЕНИТ огласуваат 4 позиции за супервизори на анкетари во рамки на проектот „Партнерство Јустиција: Враќање на довербата на граѓаните“ финансиран од Европската Унија. Позициите се предвидени во Скопје, Битола, Гостивар и Штип и ќе се базираат на договор за вршење услуги во текот на 1 месец во […]

Институтот за европска политика (ЕПИ) – Скопје има потреба за ангажман на постар/а истражувач/ка за политики на Европска Унија. Позицијата предвидува полно и редовно работно време, во период од една година[1] со повремени попладневни и викенд ангажмани при организација на настани. Позицијата овозможува можности за личен развој и надградба и динамична работна средина. Опис на […]

Институтот за европска политика (ЕПИ) – Скопје има потреба за ангажман на помлад/а истражувач/ка за политики на Европска Унија. Позицијата предвидува полно и редовно работно време, во период од една година[1] со повремени попладневни и викенд ангажмани при организација на настани. Позицијата овозможува можности за личен развој и надградба и динамична работна средина. Опис на […]

0
0
image
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake/
https://epi.org.mk//
#00ccff
style1
paged
Loading posts...
/home/epiorgmk/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off
mk