‘Настани’

Фев 08, 2017

epiadmin

Настани

0

Членките на Мрежа 23 заедно со грантистите од проектот Мрежа 23+ на 02 февруари 2017 година одржаа  годишен состанок на кој подетално беа разгледани реализацијата на стратешкиот план и кодексот на Мрежа 23, учеството во мониторинг на Мрежа 23 и примената на МЕРЦ  дата базата. Воедно членките и грантистите на Мрежа 23 одржаа и работилница посветена […]

Дек 02, 2016

epiadmin

Настани

0

Институтот за европска политика организира дискусија за алтернативно решавање на спорови, како дел на проект за следење на реформите во областа на правдата, според Стратегијата за Југоисточна Европа 2020. На настанот ќе се обратат истакнати експерти од областа. Настанот ќе се одржи на 2 декември 2016 година (петок) во Скопје, во хотелот „Холидеј Ин“, со почеток во 9:30 часот. Дискусијата е дел од […]

Ное 29, 2016

epiadmin

Настани

0

Институтот за европска политика – Скопје на 28.11.2016 во „Јавна соба“ одржа тркалезна маса од проектот „Нега за негувател(к)ите: Анализа на политиките за неформална нега во Македонија и Босна и Херцеговина“. Проектот ги анализира политиките за долготрајна нега со фокус на лицата што пружаат неформална нега на стари, хронично болни и лица со попреченост во домашни […]

Ное 29, 2016

epiadmin

Настани

0

Институтот за европска политика – Скопје на 28.11.2016 во хотелот „Холидеј Ин“ одржа дискусија за јавни политики во областа на судската соработка за слободен пристап до информации, прекугранично извршување и прекугранични постапки за стечај, преземање и спојување. Дискусијата се одржа како дел од систематското следење на реформите во областа на правдата, од Стратегијата за Југоисточна Европа 2020. Учество […]

Ное 27, 2016

epiadmin

Настани

0

Институтот за европска политика ќе организира настан од проектот „Следење на владеењето за раст во областа на правдата – JuDGMeNT“ за следење на реформите според Стратегијата за Југоисточна Европа 2020. На настанот ќе се одржи дискусија за јавните политики за прекуграничната судска соработка. Настанот ќе се одржи на 28 ноември 2016 година (понеделник) во Скопје, во хотелот „Холидеј Ин“, со почеток во 12:30 часот. Проектот „Следење […]

Окт 10, 2016

epiadmin

Настани

0

Во периодот 5 – 7 октомври 2016 година, се  одржа работилница посветена на областа Борба против корупција согласно структурата на Поглавјето 23. Оваа работилница беше наменета за членови на граѓанските организации кои се дел од Мрежата 23 и грантовата шема од проектот „Мрежа 23+“ и директно или индиректно ќе бидат поврзани со процесот на мониторинг и евалуација на […]

Сеп 28, 2016

epiadmin

Настани

0

Институтот за европска политика (ЕПИ) – Скопје на 28 септември 2016 година, во хотелот „Белви“ – Скопје, организираше работилница на која присуствуваа експертите кои се вкучени во проектот Следење на владеењето за раст во областа на правдата од Стратегијата за ЈИЕ 2020 (JuDGMeNT). Работилницата беше одржана со цел да се усогласи методологијата за следење на приоритетите од […]

Сеп 22, 2016

epiadmin

Настани

0

Во периодот 31 август – 2 септември 2016 година, се  одржа работилница посветена на областаТемелни права согласно структурата на Поглавјето 23. Оваа работилница беше наменета за членови на граѓанските организации кои се дел од Мрежата 23 и грантовата шема од проектот „Мрежа 23+“. Организациите од мрежата се директно поврзани со процесот на мониторинг и евалуација на […]

Сеп 22, 2016

epiadmin

Настани

0

На 15 септември 2016 година (четврток), се одржа иницијалната конференција на проектот “Следење на владеењето за раст во областа на правдата од Стратегијата за ЈИЕ 2020 (JuDGMeNT)“, финансиски поддржан од Регионалниот совет за соработка. Целта на оваа конференција беше презентирање на проектот на јавноста и отворање првична дискусија за состојбите опфатени со Стратегијата за ЈИЕ 2020: […]

Авг 05, 2016

epiadmin

Настани

0

Како дел од проектот „Дијалози за визија“ беа одржани повеќе обуки со цел зголемување на капацитетот на граѓанските организации и истражувачите за создавање на политики темелени на докази. Во продолжение ги објавуваме материјалите од обуките, со цел да бидат достапни на што повеќе граѓани и дека ќе бидат од корист за идни истражувања. Обуката за македонскиот институционален контекст дава слика […]

0
0
image
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake/
https://epi.org.mk//
#00ccff
style1
paged
Loading posts...
/home/epiorgmk/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off
mk