Архива2012

Дома2012

Ное 05, 2012

epiadmin

Настани

0

Со цел да се унапреди парламентарната вклученост во следење на користењето на средствата од фондовитe на ЕУ, Институтот за европска политика започна со реализација на повеќегодишна програма “Следење на ИПА “ во чии рамки преку издржани истражувања базирани на факти има за цел да ја поттикне јавната дебата и да даде конкретни препораки кои ќе придонесат […]

Со цел да се унапреди парламентарната вклученост во следење на користењето на средствата од фондовите на ЕУ, Институтот за европска политика започна со реализација на повеќегодишна програма „Следење на ИПА“ во чии рамки преку издржани истражувања базирани на факти има за цел да ја поттикне јавната дебата и да даде конкретни препораки кои ќе придонесат [...]

Окт 30, 2012

epiadmin

Настани

0

Една од главните цели на настанот беше Информирање и комуникација со јавноста,  каде меѓу друго се комуницираа 10 пораки кои јавноста недоволно ги знае: Медијацијата е: 1 . ефикасна исплатлива  3.ги олеснува околностите  4 .дискретна и доверлива  5.нуди брзи решенија во безбедна средина  6.ги намалува конфликтот, стресот и непријатностите  7.овозможува меѓусебна почит на инволвираните ги  намалува можностите за трајно нарушени односи се […]

Анализа на Институтот за европска политика - Скопје на Извештајот за напредокот на Република Македонија за 2012 година од страна на Европската комисија. Погледнете ја анализата тука.

Јул 12, 2012

epiadmin

Настани

0

Целта на овој настан беше вклучување на сите заинтересирани страни во следењето на процесот на пристапување на Република Македонија во Европската унија. Работилницата претставуваше неформален настан за взаемно информирање и отворање на конструктивен дијалог на темите кои произлегуваат од Пристапниот дијалог на високо ниво, особено помеѓу претставниците од граѓанскиот сектор во РМ. Главен говорник на настанот […]

Оваа публикација е резултат од проектот „Европеизација на администрацијата преку спроведување на Заедничка рамка за процена - релевантноста на словачкото искуство“. Проектот беше подготвен со помош на Понтис Фондацијата и Балканската мрежа за развој на граѓанско општество, и поддржан од Словачката официјална развојна програма SlovakAid преку Словачко-Балканскиот фонд за јавна политика. Проектот беше спроведен во [...]
Оваа публикација е резултат од проектот „Европеизација на администрацијата преку спроведување на Заедничка рамка за процена - релевантноста на словачкото искуство“. Проектот беше подготвен со помош на Понтис Фондацијата и Балканската мрежа за развој на граѓанско општество, и поддржан од Словачката официјална развојна програма SlovakAid преку Словачко-Балканскиот фонд за јавна политика. Проектот беше спроведен во [...]
Предмет на анализата е овогодишната ревизија на Националната програма за усвојување на правото на ЕУ, како индикатор за пристапот на Република Македонија кон прифаќањето на нормите на ЕУ. Погледнете ја анализата тука.
0
0
image
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake/
https://epi.org.mk//
#00ccff
style1
paged
Loading posts...
/home/epiopoif/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off
mk