‘Пристапување во ЕУ: Следење и застапување’

Пристапување во ЕУ – следење и застапување: Преглед на перформанси и евалуација на политики на Западен Балкан In the framework of Regional Research Promotion Programme in the Western Balkans (RRPP), European Policy Centre, together with European Policy Institute (EPI)from Skopje and Institute Alternativa from Podgorica, conducted a research on policy evaluation and performance audit, which lasted  for 12 months. The […]

Европеизацијата на Западниот Балкан е ставена во сенка поради различни причини од двете страни во процесот – од ЕУ и од земјите од Западен Балкан (ЗБ). Внатрешните предизвици на Европската Унија (економската криза, мигрантската криза, растот на евроскептицизмот, итн.) го тргнаа проширувањето од агендата на Брисел на некое време. Од друга страна, недостатокот на политичка […]

Пристапување во ЕУ – следење и застапување: Одредници за ЕУ реформи – колку се ефикасни? БЕНЧЕР Институтот за европска политика, заедно со партнери од регионот, на 1 јануари 2017 година започнаа да го спроведуваа проектот „Одредници за ЕУ реформи – колку се ефикасни? БЕНЧЕР“. Целта на овој проект е да ја утврди ефикасноста на одредниците за […]

Пристапување во ЕУ – следење и застапување: Национална дебата за ЕУ Институтот за европска политика – ЕПИ (Скопје) во јули 2016 започна да го спроведува проектот „Национална дебата за ЕУ“. Овој проект е финансиран од програмата Цивика мобилитас и ќе се спроведува во времетраење од 18 месеци. Во отсуство на национална дебата за Европската Унија, […]

Пристапување во ЕУ – следење и застапување: Проект за креирање на овозможувачка околина во земјите од Западен Балкан за мониторинг на реформите на јавна администрација од страна на граѓанско општество (WeBER) Институтот за европска политика (ЕПИ) – Скопје, во партнерство со Центарот за европска политика (CEP) – Србија, од 01 јануари 2016 година започна да […]

Пристапување во ЕУ – следење и застапување: Дијалози за визија   Проектот има за цел да го зајакне дијалогот за клучни прашања со кои се соочува македонското општество, преку креирање политики основани на докази. Овој проект обезбедува додадена вредност на веќе спроведените британски проекти во Македонија како што се: RIA, PAR, Политичка рамка, Иницијатива за […]

Пристапување во ЕУ – следење и застапување: Еврозум Во ноември 2013 година, Делегацијата на Европската Унија преку програмата Broadcasting Europe, додели грант за продукција на нов циклус на емисијата Еврозум, посветен на процесот на пристапување во ЕУ на Република. Проектот се спроведува од страна на Евровижн (како главен апликант), продуцент на емисии поврзани со ЕУ, […]

Пристапување во ЕУ – следење и застапување: ЕПИНЕТ Во периодот од февруари 2013 до април 2013 година, ЕПИ го спроведе проектот „Вградување на знаењето за ЕУ“, со поддршка на Британската амбасада во Република Македонија, со специфична цел – формирање неформална мрежа на млади стручни лица кои своите постдипломски и докторски студии, кои третираат теми поврзани […]

Пристапување во ЕУ – следење и застапување: ЕПИ Грант ОСИ-ТТФ Грантот обезбеди институционално и организациско поставување на ЕПИ, како и развој на програмските активности на институтот. Forum Europeum РМ-ЕУ: која е стратегијата? (да се поврзе со настанот – вести, галерија и публикација); Пристапувањето во ЕУ: „Која е улогата на граѓанските организации?“ (да се поврзе со […]

2
0
image
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake/
https://epi.org.mk//
#00ccff
style1
paged
Loading posts...
/home/epiopoif/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off
mk