Европската интеграција на Западен Балкан: Наоѓање реалистична насока во услови на променлива цел

Овој проект има цел да го процени влијанието на настаните од 2019 (Брегзит, евроизбори) врз перспективите за интеграција на земјите од Западен Балкан и позитивно да придонесе кон процесот.

Овој проект обединува три организации со искуство во ЕУ интеграции и ќе произведе 3 документи за политики коивнимателно и прецизно ќе ја проценат актуелната ситуација и последните предизвици. Тие ќе ги следат изборите во мај 2019 и наративот околу последните чекори на Брегзит.

Нивните препораки ќе бидат објавени со цел да се ограничи и намали евентуалното негативно влијание од овие настани.

Датуми: од 1 мај 2019 до 30 јануари 2020

Буџет: 3300 евра

Comments are closed.