Симонида Кацарска - директорка

Симонида Кацарска е директорка на Институтот за европска политика – Скопје. Таа има докторирано во областа на политики и меѓународни студии од Универзитетот во Лидс (Обединетото Кралство), а има магистрирано во областа на европски политики на Европскиот институт во Сасекс (Обединетото Кралство).

Симонида е една од основачките на ЕПИ, каде работи од 2011 година. Во периодот помеѓу 2005 и 2011, Симонида работеше во Секретаријатот за европски прашања во Владата на Република Македонија, во Одделот за правда, слобода и безбедност при секторот за интеграции. Таа била истражувачка соработничка на Централноевропскиот универзитет, Универзитетот во Оксфорд, Колеџот на Европа и во Универзитетот на Единбург. Таа била ангажирана и како експертка и консултантка за меѓународни организации (СнЕ и ОБСЕ). Симонида има истражувачко и праткично искуство поврзано со политичката трансформација и европската интеграција на балканските држави, со фокус на политиката на национални малцинства.

На позицијата директорка во ЕПИ доаѓа во февруари 2017 година.

Последно од авторката

0
0
image
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake/
https://epi.org.mk//
#00ccff
style1
paged
Loading posts...
/home/epiopoif/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off
mk