Posts Tagged
‘COVID19’

ДомаCOVID19

In this 4th and final Bulletin published by 3DCEFTAs before the summer, the focus is on the latest developments with regard to the Covid-19 pandemic in the region, and the impact it has had on the overall political environment within each country, many of whom are facing impending electoral challenges. The deterioration in democratic standards and […]

In the third bulletin published by 3DCEFTAs, you can find an update on the latest developments on the rates of infection and mortality arising out of the pandemic in the region, the general easing of restrictions, as well as the range and extent of international assistance. As most EU member states embark on a gradual […]

In this second bulletin published by 3DCFTAs, you can find the latest data on the Covid–19 pandemic in the Western Balkans and Turkey, the general easing of restrictions, the economic impact so far and recovery measures.  It comes a few days after the annual economic policy dialogue between the EU and the Western Balkans as well […]

I sumnalutni pandemija ikalga seratar e sasoitnipaskere thavdipa ki Republika Utarali Makedonija kolate o KOVID-19 arakhlja e raštra ko anglal alusaribaskoro vakti thaj bizo parlamenti. Anguno nasvalo sine registririmo ko 26-to februari, thaj dži ko 29-to aprili sine konfirmirime 1.465 nasvale. Ko akava vakti avgofare ki themeskiri istorija, ko 18-to marti sine andi i avguni [...]
Светската пандемија ги помести општествените текови во Северна Македонија во која COVID-19 ја затекна државата во состојба на предизборен период и распуштено Собрание. Првиот случај на заболен беше регистриран на 26-ти февруари а веќе до 29-ти април беа забележани 1465 потврдени случаи. Во меѓувреме, за прв пат во историјата на земјата на 18-ти март беше [...]

While the European Union has become the epicentre of the global Covid-19 crisis, the countries of the Western Balkans – Albania, Bosnia and Herzegovina, Kosovo, Montenegro, North Macedonia and Serbia – have so far remained remarkably lightly affected. Even neighbouring Turkey, although having a high number of confirmed cases, has so far counted far fewer […]

Граѓанското општество и Советот за соработка со и развој на граѓанскиот сектор ја повикуваат Владата на Република Северна Македонија да ја преиспита и промени својата одлука за драстично намалување на финансиската поддршка за граѓанските организации, објавена во Службен весник на РСМ на 9 април 2020 година.   Оваа одлука со која финансиската поддршка, зависно од [...]
По загриженоста за влијанието на новата вирусна инфекција која доби пандемичен размер врз достапноста и пристапноста на здравствените услуги(вклучително и абортусот и менталното здравје), работничките права (вклучително и на новинарите), корупцијата, правата на лицата лишени од слобода и на жртвите на трговија со луѓе и експлоатација, како влијанието врз родовата еднаквост, вклучително и преку очекуваниот пораст [...]

Почитувани, Со оглед на развојот на ситуацијата и ширењето на коронавирусот и согласно препораките на Владата и министерствто за здравство, Институтот за европска политика одлучи да ги продолжи мерките на претпазливост. Вработените на ЕПИ ќе продолжат своите работни обврски да ги исполнуваат од дома и во наредниот период. Доколку сакате да не контактирате, тоа може […]

Почитувани, Следејќи ја ситуацијата со коронавирусот и согласно препораките на министерството за здравство, вработените на Институтот за европска политика од 12 март своите работни обврски ги исполнуваат од дома. Во следниов период може да не контактирате преку нашиот официјален маил: [email protected] или директно некој од членовите на нашиот тим на нивните маилови објавени на нашиот […]

0
0
image
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake/
https://epi.org.mk//
#00ccff
style1
paged
Loading posts...
/home/epiopoif/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off
mk