Архива2011

Дома2011

Демократија и владеење на правото: Поддршка за подобрување на имплементацијата на медијацијата во Македонија – МАТРА Проектот МАТРА „Поддршка за подобрување на имплементацијата на медијацијата во Македонија“ беше финансиран од Амбасадата на Кралството Холандија во Скопје, и имплементиран од Институтот за европска политика во Скопје, во партнерство со Т.С.М. Асер Институтот од Хаг, Холандија. Во […]

ЕПИ го објавува овој коментар непосредно по објавувањето на Стратегијата за проширување и извештаите за напредокот на државите од Западниот Балкан во процесот на пристапување во ЕУ од страна на Европската комисија на 12 октомври 2011 година и по првите реакции во Република Македонија по повод Извештајот. Погледнете го документот тука.
Институтот за европска политика, врз основа на своите анализи, искуства и согледувања за најургентните проблеми во процесот на интеграцијаta и перспективите за членството, го подготви документот „Десет ЕУ приоритети на новата Влада“. Погледнете го документот тука.

Пристапување во ЕУ – следење и застапување: ЕПИ Грант ОСИ-ТТФ Грантот обезбеди институционално и организациско поставување на ЕПИ, како и развој на програмските активности на институтот. Forum Europeum РМ-ЕУ: која е стратегијата? (да се поврзе со настанот – вести, галерија и публикација); Пристапувањето во ЕУ: „Која е улогата на граѓанските организации?“ (да се поврзе со […]

0
0
image
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake/
https://epi.org.mk//
#00ccff
style1
paged
Loading posts...
/home/epiopoif/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off
mk