Регулативата на ЕУ за ВИ – амбициозен законодавен „залак“ или нож со две острици?

Овој краток документ за политика ја анализира предлог-регулативата за вештачка интелигенција на Европската унија, со посебен осврт на опфатот на Регулативата, заштитните механизми на човековите права и ригорозноста на одредбите за забранети практики во системите на вештачката интелигенција.

Comments are closed.