Бугарското вето на македонските евроинтеграции: Какво јаболко може да загризе Македонија?

Документ подготвен од Институтот за европска политика (ЕПИ) и Институтот за демократија „Социетас Цивилис“ (ИДСЦС) кој се осврнува на тековниот дијалог со Бугарија и почетокот на пристапните преговори на Северна Македонија и ЕУ.

Овој текст има цел да ја информира јавноста и да го изостри нејзиниот фокус за сите „ситници“ и суптилности кои евентуалниот компромис со Бугарија мора да ги земе предвид.

Comments are closed.