[Инфографик] Сè повеќе предмети во системот за пробација

Со законот за пробација се предвидуваат алтернативни мерки кои можат да бидат изречени во кривичната постапка, меѓу кои условен отпуст од затвор, надзор над условно осудени лица и други.

Comments are closed.