Блог

ДомаБлог

Автор на текстот е Фиби Харис, соработник во Институтот за европска политика – Скопје. “Бугарија ќе работи кон изнаоѓање на заеднички решенија кои ќе одговорат на потребата на Европа и европските граѓани за поголема безбедност, стабилност и солидарност, со цел да се воспостави силна, дигитална и обединета Европа преку консензус, натпревар и кохезија.” – Програма на […]

Јан 15, 2018

0

Автор: Ардита Абази Имери   Одвојување на државата и партијата, итни реформи за независно судство, реформска јавна администрaција и ставање крај на деструктивниот национализам се некои од реформите со кои Македонија може да ја врати демократијата и владеењето на правото и да ја одблокира евроатлантската интеграција. По долгогодишната криза, која кулминираше со крвавите настани во […]

Јун 08, 2017

0

Автор: Исмаил Камбери Бројката на вратени Роми од македонските гранични премини изнесува скоро половина од вкупното ромско население во Македонија. Македонските власти мора да престанат да го ограничуваат правото на движење на секој граѓанин без разлика каква боја на кожа има или на која националност ѝ припаѓа. Досега има девет правосилни судски одлуки со кои […]

Сеп 26, 2016

0

Author: Simonida Kacarska Doing research for a think tank or a civil society organisation in the Balkans on issues of democratic governance, I have found myself, at various times, wondering about local understandings of research and its value. While debates on evidence based policy making have been transposed from Western Europe to our region, the […]

Авг 13, 2016

0

2
0
image
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake/
https://epi.org.mk//
#00ccff
style1
paged
Loading posts...
/home/epiorgmk/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off
mk