‘Проекти’

Пристапување во ЕУ – следење и застапување: Преглед на перформанси и евалуација на политики на Западен Балкан In the framework of Regional Research Promotion Programme in the Western Balkans (RRPP), European Policy Centre, together with European Policy Institute (EPI)from Skopje and Institute Alternativa from Podgorica, conducted a research on policy evaluation and performance audit, which lasted  for 12 months. The […]

Пристапување во ЕУ – следење и застапување: Проект за креирање на овозможувачка околина во земјите од Западен Балкан за мониторинг на реформите на јавна администрација од страна на граѓанско општество (WeBER) Институтот за европска политика (ЕПИ) – Скопје, во партнерство со Центарот за европска политика (CEP) – Србија, од 01 јануари 2016 година започна да […]

Пристапување во ЕУ – следење и застапување: ЕПИНЕТ Во периодот од февруари 2013 до април 2013 година, ЕПИ го спроведе проектот „Вградување на знаењето за ЕУ“, со поддршка на Британската амбасада во Република Македонија, со специфична цел – формирање неформална мрежа на млади стручни лица кои своите постдипломски и докторски студии, кои третираат теми поврзани […]

Пристапување во ЕУ – следење и застапување: Одредници за ЕУ реформи – колку се ефикасни? БЕНЧЕР Институтот за европска политика, заедно со партнери од регионот, на 1 јануари 2017 година започнаа да го спроведуваа проектот „Одредници за ЕУ реформи – колку се ефикасни? БЕНЧЕР“. Целта на овој проект е да ја утврди ефикасноста на одредниците за […]

Acquis на ЕУ и секторски политики: Поттикнување одржлива реинтеграција на Роми повратници во Македонија Овој проект се надоврзува на проектот „Справување со препреките за излез на Ромите од македонските граници“, кој беше спроведен во соработка со КХАМ од Делчево. Проектот ќе се фокусира на политиките и практиките кои се однесуваат на Ромите повратници, како и на нивните грижи […]

Пристапување во ЕУ – следење и застапување: Национална дебата за ЕУ Институтот за европска политика – ЕПИ (Скопје) во јули 2016 започна да го спроведува проектот „Национална дебата за ЕУ“. Овој проект е финансиран од програмата Цивика мобилитас и ќе се спроведува во времетраење од 18 месеци. Во отсуство на национална дебата за Европската Унија, […]

Acquis на ЕУ и секторски политики: Градење на следната генерација на младински лидери Институтот за европска политика во соработка со Младинскиот образовен форум го спроедуваат проектот „Градење на следната генерација на младински лидери”. Проектот е финансиран од Центарот за меѓународно приватно претприемништво (CIPE). Целта на проектот е поттикнување на младите лидери од Македонија за граѓанско учество и претприемачки […]

Acquis на ЕУ и секторски политики: RRPP: Нега за негувател(к)ите: Анализа на политиките за неформална нега во Македонија и Босна и Херцеговина Институтот за европска политика (ЕПИ) во партнерство со Центарот за општествени истражувања – Аналитика од Босна и Херцеговина, на 01.06.2016  започна да го спроведува проектот „Нега за негувател(к)ите: Анализа на политиките за неформална нега во Македонија […]

Демократија и владеење на правото: Следење и евалуација на владеењето на правото во Западен Балкан (МЕРЛИН ЗБ) Проект: Следење и евалуација на владеењето на правото во Западен Балкан (МЕРЛИН ЗБ) Донатор: Европски фонд за Балканот Координатор на проектот: Институт за европска политика – Скопје Партнери: Центар за безбедносни политики – Белград, Институт Алтернатива – Подгорица […]

Демократија и владеење на правото: Мрежа 23 + Мрежа 23 + Институтот за европска политика (ЕПИ) – Скопје, во партнерство со Хелсиншкиот комитет за човекови права на РМ, на 1 јануари 2016 година започна да го спроведува проектот „Мрежа 23 +“. Соработници на проектот се: Фондација Центар за модернизација на политиките – Софија, ГОНГ – Хрватска, Центарот […]

2
0
image
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake/
https://epi.org.mk//
#00ccff
style1
paged
Loading posts...
/home/epiorgmk/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off
mk