‘Новости’

Мар 12, 2018

epiadmin

Новости

0

Денеска се одржа форум на тинк тенк организации од Македонија и Полска, како дел од работната средба помеѓу МНР на Република Македонија и МНР на Република Полска. Настанот го отворија на министерот за надворешни работи на Република Македонија Н.Е. Никола Димитров и министерот за надворешни работи на Република Полска Н.Е. Јачек Цапутовиц. Претставниците на тинк-тенк […]

Мар 10, 2018

epiadmin

Новости

0

Коалицијата „Сите за правично судење“ на своето годишно собрание одлучи да го прифати барањето за приклучување на Институтот за европска политика (ЕПИ). Покрај ЕПИ, кон Коалицијата се придружи и Македонското здружение на млади правници. Коалицијата претставува мрежа на граѓански организации, чии цели се: ● да го зголеми почитувањето на стандардите за правично судење пред домашните судови; ● […]

Мар 01, 2018

epiadmin

Новости

0

Денеска се одржа првата средба на работната група за Поглавјето 23, во рамките на Националната конвенција за Европската Унија. Настанот го отворија г-ѓа Милева Ѓуровска, претседателка на Европското движење во Република Македонија и носител на проектот, г-дин Талат Џафери, претседател на Собранието на Република Македонија, како и Александар Дулеба, директор на Словачкото здружение за надворешна политика […]

Фев 14, 2018

epiadmin

Новости

0

Истражувањето “Полиција водена од систем на заслуги и на квалификации или партиски интереси?” го опфаќа проблемот на селекција, регрутирање и на вработување на полициски службеници и неуспехот на обезбедување систем на унапредување во кариерата заснован на заслуги и квалификации на сите нивоа (стратешко, тактичко и оперативно) во македонското Министерство за внатрешни работи и во полицијата. […]

Фев 14, 2018

epiadmin

Новости

0

Институтот за европска политика (ЕПИ) и Институтот за човекови права (ИЧП) на 13 февруари 2018 година испратија коментари до Министерството за правда, во врска со предложените измени на Законот за Судски совет на РМ и Законот за Академија за судии и јавни обвинители. Во прилог на овој текст се наоѓаат коментарите.     Коментари на измени […]

Фев 06, 2018

epiadmin

Новости

0

Клучни елементи Стратегијата насловена како „Кредибилна перспектива за проширување и зајакнат ангажман на ЕУ кон Западниот Балкан“, која денеска ја усвои Европската комисија, има три клучни точки: 1) испраќање на политичка порака дека проширувањето сè уште е на агендата на ЕУ; 2) обид да се зголеми кредибилноста на перспективата за членството на регионот во ЕУ, преку давање […]

Фев 05, 2018

epiadmin

Новости

0

  Институтот за европска политика – Скопје денеска на прес-конференција ги презентираше податоците од ставовите на граѓаните од дебатната анкета „Граѓаните прашуваат: како и зошто во ЕУ“, која се фокусираше на придобивките и предизвиците од пристапувањето на Македонија кон ЕУ. Дел од темите ги вклучуваат општите ставови за ЕУ, демократските и економските придобивки и предизвици, како и ставовите на граѓаните околу проблемот […]

Фев 02, 2018

epiadmin

Новости

0

Задоволство ни е да ви соопштиме дека нашата организација е рангирана од Global Go To Think Tank Index во најдобрите 100 тинк-тенк организации од Централна и Источна Европа, додека нашата мрежа TEN – Think for Europe Network е рангирана помеѓу најдобрите мрежи во светот! Global Go To Think Tank Index е дел од активностите на Универзитетот во Пенсилванија, САД.

Јан 29, 2018

epiadmin

Новости

0

Ние, долупотпишаните организации, сакаме да ја информираме јавноста и да дадеме препораки до надлежните институции во врска со оданочувањето на физичките лица со ДДВ во рамки на постојната регулатива, кое е проблематично, од неколку аспекти. Ова соопштение за јавност е во фунција на подобрување на владеењето на правото, зајакнување на правната сигурност, подобрување на услугите од страна на јавниот сектор. Како […]

6
0
image
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake/
https://epi.org.mk//
#00ccff
style1
paged
Loading posts...
/home/epiorgmk/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off
mk