‘Новости’

Окт 08, 2018

epiadmin

Новости

0

Донесувањето на заклучоците за земјите кои се во процесот на проширување не беше лесна задача за Бугарското претседателство, особено имајќи предвид дека заклучоци за проширувањето не беа усвоени од страна на Советот од крајот на 2015 година. Клучната дискусија се одвиваше околу Република Македонија и Република Албанија и нивниот статус. Исходот, како што вообичаено е […]

Сеп 27, 2018

epiadmin

Новости

0

Оваа недела граѓаните на Република Македонија ги очекува референдум за едно од најгорливите прашања кои нѐ мачат од независноста. Референдумското прашање го врзува прифаќањето на договорот од Преспа со понатамошниот напредок во европските интеграции. Преку ова, добиваме можност за враќање на европскиот пат на голема врата. Како и секој компромис, овој договор не е совршен, […]

Сеп 25, 2018

epiadmin

Новости

0

Во изминатите три години, шест мисловни лаборатории (think-tanks) од Западен Балкан ги истражуваа реформите во јавната администрација (РЈА) низ целиот регион, низ перспективата на граѓанското општество. Како да се добие подобра администрација во Западен Балкан? Зошто е важно да се вклучи граѓанското општество? Зошто е потребен регионален пристап за подобрување на доброто управување? Задоволство ни […]

Сеп 18, 2018

epiadmin

Новости

0

Институтот за европска политика – Скопје (ЕПИ) ги одбра истражувачите кои ќе работат на истражувања во рамките на проектот „Граѓанска дебата за НАТО“. Истражувачите во наредните два месеци ќе работат на истражувања поврзани со ефектите од пристапувањето на Република Македонија во НАТО. М-р Ивана Велковска, економски истражувач во Центарот за економски анализи, ќе ги истражува […]

Сеп 05, 2018

epiadmin

Новости

0

Во понеделникот (3 септември 2018 година) во хотелот Мериот се одржа тркалезна маса под насловот „Евроатлантска иднина за Македонија?“, на која учествуваа г. Никола Димитров, министер за надворешни работи на Република Македонија, специјалниот претставник за Југоисточна европа, Турција и земјите од ЕФТА на С.Р. Германија, амбасадорот д-р Кристијан Хелбах, г. Никола Попоски, претседател на Националниот совет за евроинтеграции, […]

Авг 31, 2018

epiadmin

Новости

0

Институтот за европска политика (ЕПИ) – Скопје, Институтот за демократија „Социетас Цивилис” – Скопје и Центарот за економски анализи, во соработка со Аспен институтот од Берлин организираат тркалезна маса под насловот „Евроатлантска иднина за Македонија?“, која ќе се одржи во понеделник. Говорници на тркалезната маса се министерот за надворешни работи на Република Македонија, г. Никола […]

Авг 13, 2018

epiadmin

Новости

0

Во врска со неодамнешното донесување на измените и дополнувањата на Законот за финансирање на политички партии, би сакале да ја информираме јавноста за следните недостатоци и проблеми.

Јул 25, 2018

epiadmin

Новости

0

Институтот за европска политика – Скопје денеска организираше презентација и дискусија за истражувањето “Ефекти од Спогодбата за стабилизација и асоцијација (ССА) и ЦЕФТА2006 врз европската интеграција и регионалната соработка на Западнобалканската шесторка: достигнувања и начини за напредување”

Јул 20, 2018

epiadmin

Новости

0

Институтот за европска политика (ЕПИ) ве поканува на презентација на истражувањето Ефектите на процесот за стабилизација и асоцијација врз европската интеграција и регионална соработка на ЗБ6:

4
0
image
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake/
https://epi.org.mk//
#00ccff
style1
paged
Loading posts...
/home/epiorgmk/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off
mk