‘Настани’

Мај 10, 2015

epiadmin

Настани

0

Институтот за европска политика-ЕПИ со финансиска поддршка од Британската амбасада во Скопје започна со спроведување на проектот „Дијалози за Визија“. Земајќи ја предвид актуелната состојба во Република Македонија, недостатокот на јавни дебати за креирањето политики, особено во Парламентот, проектот треба да внесе живост на веќе воспоставените механизми на консултирање. Целта на проектот е зајакнување на […]

Апр 07, 2015

epiadmin

Настани

0

Настанот имаше за цел да иницира дебата за тоа како различните модалитети на интеграција применети од ЕУ, влијаат на процесот на пристапување кон ЕУ на земјите од Западен Балкан. Особен осврт ќе беше даден на влијанието и значењето на евроинтегративниот процес на Турција. Главни дискутанти на дебатата беа професорка од Шабанци Универзитетот од Истанбул – […]

Мар 31, 2015

epiadmin

Настани

0

На 30 март 2015, Институтот за европска политика (ЕПИ)  ја организираше тркалезната маса  „ЕУ и актуелната политичка криза во Македонија – влијанија, инволвираност и перспективи“. На тркалезната маса присуствуваа претставници на институции, дипломатскиот кор, политички партии и граѓанскиот сектор. Малинка Ристевска Јорданова, директор на ЕПИ, ги поздрави присутните со објаснување дека тркалезна маса не претставува очајнички […]

Фев 22, 2015

epiadmin

Настани

0

Почетниот состанок на проектот “Зајакнување на организациите за заштита на потрошувачите за подобри општински услуги во Југоисточна Европа” се одржа во Белград во февруари, 18-ти 2015 година. На состанокот од ЕПИ присуствуваше  Ардита Абази Имери, Програмски координатор за секторски политики. Проектот е финансиран од страна на германската организација за меѓународна соработка (Deutsche Gesellschaft für Internationale […]

Апр 23, 2013

epiadmin

Настани

0

Конференцијата е дел од проектот “Вградување на знаењето за ЕУ” поддржан од Британската амбасада во Република Македонија. Изминативе три месеци активно се работеше на формирање на иновативна платформа составена од млади експерти како оригинален и нов домашен ресурс на ЕУ еспертиза. Членовите на неформалната своите постдипломски, специјалистички или докторски студии ги завршиле надвор од земјата во […]

Фев 21, 2013

epiadmin

Настани

0

Институтот за европска политика на 21.02.2013 (четврток) година во хотел Александар Палас со почеток во 10.00 часот ќе организира тркалезна маса на тема“Зајакнување на парламентарната контрола врз користењето на ЕУ фондовите во Република Македонија.” Проектот е дел од Програмата на ЕПИ за следење на користењето на фондовите на ЕУ во Република Македонија и е финансиран е од Европскиот фонд за Балканот. Во […]

Јан 11, 2013

epiadmin

Настани

0

Цел на оваа работилница е да се овозможи плодна и стручна дискусија за обезбедување поголема вклученост на граѓанското општество (ГО) во пристапувањето во ЕУ, вклучувајќи го и подобрувањето на капацитетите на ГО за користењето на фондовите на Европската унија. Работилницата ќе овозможи дебата со меѓународни говорници, со посебен акцент на начините за овозможување на заеднички […]

Ное 05, 2012

epiadmin

Настани

0

Со цел да се унапреди парламентарната вклученост во следење на користењето на средствата од фондовитe на ЕУ, Институтот за европска политика започна со реализација на повеќегодишна програма “Следење на ИПА “ во чии рамки преку издржани истражувања базирани на факти има за цел да ја поттикне јавната дебата и да даде конкретни препораки кои ќе придонесат […]

Окт 30, 2012

epiadmin

Настани

0

Една од главните цели на настанот беше Информирање и комуникација со јавноста,  каде меѓу друго се комуницираа 10 пораки кои јавноста недоволно ги знае: Медијацијата е: 1 . ефикасна исплатлива  3.ги олеснува околностите  4 .дискретна и доверлива  5.нуди брзи решенија во безбедна средина  6.ги намалува конфликтот, стресот и непријатностите  7.овозможува меѓусебна почит на инволвираните ги  намалува можностите за трајно нарушени односи се […]

Јул 12, 2012

epiadmin

Настани

0

Целта на овој настан беше вклучување на сите заинтересирани страни во следењето на процесот на пристапување на Република Македонија во Европската унија. Работилницата претставуваше неформален настан за взаемно информирање и отворање на конструктивен дијалог на темите кои произлегуваат од Пристапниот дијалог на високо ниво, особено помеѓу претставниците од граѓанскиот сектор во РМ. Главен говорник на настанот […]

3
0
image
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake/
https://epi.org.mk//
#00ccff
style1
paged
Loading posts...
/home/epiorgmk/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off
mk