‘Настани’

Мар 11, 2016

epiadmin

Настани

0

На 11 март 2016 година (петок) се одржа завршниот настан од проектот “(Не)еднаквостите во социјалната заштита: Интерсекциски нееднаквости во Македонија и Босна и Херцеговина”. Проектот е поддржан од Регионалната програма за поддршка на истражувањето во Западен Балкан, а го спроведовме во соработка со партнерската организација Аналитика-Центар за општествени истражувања од Босна и Херцеговина. Целта на настанот беше да се […]

Мар 09, 2016

epiadmin

Настани

0

На 9 (среда) март 2016 година, во хотелот Холидеј Ин во Скопје, се одржа завршната конференција од проектот „Примената на принципот на соодветна и правична застапеност во јавната администрација“ финансиран од УСАИД и имплементиран од ФООМ. Целта на конференцијата беше официјално презентирање на студијата „Живот и бројки“. На конференцијата присуствуваа бројни претстаници на институциите, Собранието, невладиниот […]

Мар 02, 2016

epiadmin

Настани

0

ПОКАНА Завршна конференција ПРИМЕНАТА НА ПРИНЦИПОТ НА СООДВЕТНА И ПРАВИЧНА ЗАСТАПЕНОСТ ВО ДРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА Институтот за Европска Политика (ЕПИ) – Скопје ја има честа да ве покани да бидете дел од завршната конференција на проектот „Примената на принципот на соодветна и правична застапеност во јавната администрација“ што ќе се одржи на ден 09 март 2016 […]

Фев 18, 2016

epiadmin

Настани

0

Дo: Амбасадор на ЕУ, Н.Е. Аиво Орав Амбасадор на САД, Н.Е. Џес Бејли Почитувани, Како дел од граѓанското општество во Македонија, би сакале да Ви се заблагодариме за сиот труд и посветено време во насока на постигнување успех за потпишување на Договорот од Пржино, како и реализација на договореното преку посредникот Питер Ванхојт. Досегашното спроведување […]

Фев 17, 2016

epiadmin

Настани

0

На  25 (среда) ноември 2015 година, во хотелот Солун во Скопје, се одржа тркалезна маса во рамки на проектот “Перцепции и ставови за примената на принципот на соодветна и правична застапеност во државната администрација“ финансиран од УСАИД  и имплеметиран од ФООМ. Целта на тркалезната маса беше официјалното презентирање на резултатите  од анкетата со 400 државни службеници, интервјуа со раководни службеници […]

Окт 02, 2015

epiadmin

Настани

0

Институтот за европска политика (ЕПИ) заедно со Организацијата за заштита на потрошувачи на Македонија (ОПМ),  во периодот 11.09 -13.09.2015 г. организираа дводневна работилница за BEUC, во рамки на проектот “Зајакнување на организациите за заштита на потрошувачите за подобри општински услуги во југоисточна Европа”. Проектот е финансиран од GIZ, а го имплементира мрежата TEN – Think for Europe […]

Сеп 24, 2015

epiadmin

Настани

0

Институтот за европска политика во рамки на својот проект Дијалози за визија кој е поддржан од страна на Британската амбасада во Скопје, ја организираше обуката на тема: Рамка за јавни политики, која ја спроведоа Zoe Collier и Graham Davey од Windmill Consulting од Лондон, Велика Британија. Целта на оваа работилница беше учесниците да се запознаат […]

Сеп 07, 2015

epiadmin

Настани

0

Организатори на Конференцијата се Центарот за европски политики (ЦЕП) од Белград, Институтот за европска политика (ЕПИ) од Скопје и Институтот Алтернатива (ИА) од Подгорица. Целта на Конференцијата е да се отвори регионална дебата за ефикасноста на јавната администрација во земјите од Западна Европа. Посебен фокус ќе биде ставен на улогата и значењето на ревизијата на успешност […]

Јул 08, 2015

epiadmin

Настани

0

Во рамки на проектот Дијалози за Визија поддржан од Британската амбасада во Скопје кој го спроведува ЕПИ, во јули 2015 година се одржа работилницата „Македонскиот институционален контекст и Проценка на влијание на регулативата“. Целта на оваа работилница беше да се зголемат капацитетите на граѓанските организации за идентификување на македонските институции, како и комуницирање и застапување […]

Јул 07, 2015

epiadmin

Настани

0

Институтот за европска политика (ЕПИ) – Скопје, Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија и Центарот за управување со промени, Ве покануваат на завршната Конференција од проектот Мрежа 23. Настанот ќе се одржи на 9 јули (четврток) 2015 година, во хотелот Холидеј Ин (сала Милениум 1) во Скопје, со почеток во 10.00 часот. Проектот беше […]

2
0
image
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake/
https://epi.org.mk//
#00ccff
style1
paged
Loading posts...
/home/epiorgmk/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://epi.org.mk/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off
mk