Новости

Завршна конференција на проектот МАТРА "Поддршка за унапредување на имплементацијата на медијацијата во Македонија "

Завршна конференција на проектот МАТРА "Поддршка за унапредување на имплементацијата на медијацијата во Македонија "

Завршната конференција ќе се одржи на 27 јуни 2013 година (четврток) во просториите на Инфо Центарот на Делегацијата на ЕУ во РМ со почеток во 14.00 часот. 

На овој настан свои обраќања ќе имаат:

г-дин Blerim Bexheti, министер за правда, Влада на Република Македонија

H.E. г-ѓа Marriët Schuurman, Aмбасадор на Кралството Холандија  во Република Македонија

Промоција на публикациите во рамки на проектот ќе изврши:

д-р Малинка Ристевска Јорданова - директор, Институт за европска политика – Скопје

Дискусијата за  дедијацијата во Македонија, нејзиниот статус и перспективи ќе ја отвори Радица Лазаревска Геровска, државен советник, од Министерството за правда

  • Решете го спорот - да, за медијација [.pdf 4239KB]
  • Прирачник за обука на медијатори за обновување на знаењата за медијација [.pdf 1237KB]