Новости

Надворешната политика на ЕУ и регионалната интеграција: перспективата на Полска и Македонија

Надворешната политика на ЕУ и регионалната интеграција: перспективата на Полска и Македонија

Амбасадата на Република Полска во Скопје и Институтот за европска политика - Скопје организираа тркалезна маса „Надворешната политика на ЕУ и регионалната интеграција: перспективата на Полска и Македонија“, која се одржа на 7 декември 2017 во хотелот Холидеј Ин.

На настанот се дискутираше за надворешната политика на ЕУ и регионалната интеграција, а се одржа и презентација на New Eastern Europe Journal, кој го издава Jan Nowak-Jeziorański College of Eastern Europe. На тркалезната маса се разменија информации и идеи за соработка помеѓу учесниците.

Во прилог се наоѓа дневниот ред и извештајот од дискусијата. 

  • EU Foreign Policy - Poland & Macedonia [Report] 07.12.2017 [.pdf 393KB]