Новости

ЕПИ со осуда на актуелните напади врз граѓанскиот сектор

ЕПИ со осуда на актуелните напади врз граѓанскиот сектор

Институтот за европска политика остро ги осудува таргетираните напади врз граѓанскиот сектор и говорот на омраза, како и разгорувањето на меѓуетничка нетрпеливост.  Тие водат само кон натамошни поделби во македонското општество и натамошно слабеење на меѓународната позиција на Република Македонија.

Ние опстојуваме на ставот дека единствено дијалог со целосно почитување на слободата на изразување и на здружување, на различните мислења, може да придонесе за стабилност и развој.