ЕПИ во медиумите

2018


02.01.2018
Порталб (алб) - „2017 го започна евро-атлатнскиот пат: дали Македонија ќе се качи на возот 2025?“
http://portalb.mk/489394-viti-2017-nisi-rrugetimin-euro-atlantik-a-do-te-arrije-maqedonia-te-hyp-ne-tren-me-vitin-2025/

2017


18.12.2017
Журнал - „САД и ЕУ се вратени на сцената, сега Македонија се враќа на автопатот“
http://www.zurnal.mk/content/?id=1712199555772

17.12.2017
АлсатМ - "Могерини утре на средба со лидерите од Западен Балкан"
http://www.alsat-m.tv/mk/%d0%bc%d0%be%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%b8-%d1%83%d1%82%d1%80%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b1%d0%b0-%d1%81%d0%be-%d0%bb%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%be%d0%b4/

17.12.2017
АлсатМ (АЛБ) - „Могерини утре на средба со лидерите од Западен Балкан“
http://www.alsat-m.tv/te-henen-takimi-i-kryeministrave-te-ballkanit-me-mogerinin/

15.12.2017
Порталб (АЛБ) - "Новиот закон за следење на комуникациите не ги исполнува барањата на ЕУ, но сепак ќе се гласа"
http://portalb.mk/484376-ligji-i-ri-i-dsk-se-nuk-ploteson-kerkesat-e-be-se-serish-pritet-te-pergjohet-ne-maqedoni/

15.12.2017
Телма - „Реформа на следењето на комуникации - суштински или козметички промени?“
http://www.telma.com.mk/vesti/reforma-na-sledenjeto-na-komunikacii-sushtinski-ili-kozmetichki-promeni

15.12.2017
Академик - „Реформите за следење на комуникациите да не бидат козметички, предупредуваат граѓанските организации“
http://www.akademik.mk/reformite-za-sledene-na-komunikatsiite-da-ne-bidat-kozmetichki-predupreduvaat-graganskite-organizatsii/

15.12.2017
А1он - „Граѓанскиот сектор бара да биде вклучен во одобрувањето на следење на комуникациите“
http://a1on.mk/archives/832445

15.12.2017
Либертас - „Граѓанскиот сектор да биде вклучен во одобрувањето на следење на комуникациите“
http://www.libertas.mk/graganskiot-sektor-da-bide-vkluchen-vo/

15.12.2017
Нова Македонија - „Граѓанскиот сектор да биде вклучен во одобрувањето на следење на комуникациитe“
http://novamakedonija.com.mk/NewsDetail?title=%D0%93%D1%80%D0%B0%D1%93%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%B4%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%B4%D0%B5-%D0%B2%D0%BA%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B2%D0%BE-%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5&id=6833b787-7beb-48d0-82a7-568a48b8533a

15.12.2017
24 Вести - „Дебата за реформите во областа на следењето на комуникациите“
http://24vesti.com.mk/debata-za-reformite-vo-oblasta-na-sledenjeto-na-komunikaciite

15.12.2017
А1он - „Дебата за реформите во областа на следењето на комуникациите“
http://a1on.mk/archives/832165

15.12.2017
24 Вести - „Граѓанскиот сектор бара да биде вклучен во одобрувањето на следење на комуникациите“
http://24vesti.com.mk/gragjanskiot-sektor-bara-da-bide-vkluchen-vo-odobruvanjeto-na-sledenje-na-komunikaciite

15.12.2017
Сител - „НВО: Измените во законот за следење на комуникациите создаваат нов центар на моќ“
http://sitel.com.mk/nvo-izmenite-vo-zakonot-za-sledenje-na-komunikaciite-sozdavaat-nov-centar-na-mokj

14.12.2017
Радио Слободна Европа - „Итните реформи на бавен колосек“
https://www.slobodnaevropa.mk/a/28918041.html

14.12.2017
МИА - „Ристевска-Јорданова: Решение за името прифатливо за Македонија, што нема да се доживува како пораз“
http://mia.mk/mk/Inside/RenderSingleNews/39/134019519

09.12.2017
Алсат М - „Интеграцијата во ЕУ зависи од опозицијата“
http://www.alsat-m.tv/mk/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%BE-%D0%B5%D1%83-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%B8-%D0%BE%D0%B4-%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%86%D0%B8/

09.12.2017
Алсат М - „Интеграцијата во ЕУ зависи од опозицијата“ (АЛБ)
http://www.alsat-m.tv/integrimi-ne-be-tashme-varet-nga-opozita/

08.12.2017
Фридом Хаус - „Ослободување на заробената држава во Македонија: која е улогата на пристапувањето кон ЕУ?“
https://freedomhouse.org/report/special-reports/freeing-captured-state-macedonia-what-role-eu-accession

07.12.2017
Топ Тема на Ваша Страна - „ЕУ интеграции - Симонида Кацарска и Бојан Маричиќ“
https://www.facebook.com/emisijawinwin/posts/1530327443724709

05.12.2017
Радио Слободна Европа - „Македонија во стратешкиот документ за проширување на ЕУ?“
https://www.slobodnaevropa.mk/a/28897947.html

29.11.2017
Телма - „Македонија може да го искористи бугарското претседавање со ЕУ“
http://www.telma.com.mk/vesti/makedonija-mozhe-da-go-iskoristi-bugarskoto-pretsedavanje-so-eu

29.11.2017
24 Вести - „Договорот со Бугарија е добар чекор напред кон евроатлантската иднина“
http://24vesti.mk/dogovorot-so-bugarija-e-dobar-chekor-napred-kon-evroatlantskata-idnina

29.11.2017
Сител - „Дебата: Македонија во ЕУ во пакет со земјите од регионот“
http://www.sitel.com.mk/debata-makedonija-vo-eu-vo-paket-so-zemjite-od-regionot

29.11.2017
МИА - „Дебата: Македонија во ЕУ во пакет со земјите од регионот“
http://mia.mk/mk/Inside/RenderSingleNews/39/133993495

24.11.2017
Порталб - „Брисел не е "наивен", на Македонија и се бараат големи реформи во судството, УБК и администрацијата„ (АЛБ)
http://portalb.mk/476199-brukseli-nuk-eshte-naiv-maqedonise-i-kerkohen-reforma-te-medha-ne-gjyqesor-dsk-dhe-administrate/

23.11.2017
Радио Слободна Европа - „Брисел со насоки за клучните реформи 3-6-9“
https://www.slobodnaevropa.mk/a/28872100.html

22.11.2017
Правдико - „Презентиран извештајот „Реформи во судството – од Прибе 1 до Прибе 2 и потоа““
http://www.pravdiko.mk/prezentiran-izveshtajot-reformi-vo-sudstvoto-od-pribe-1-do-pribe-2-i-potoa/

22.11.2017
Нова Македонија - „Презентиран извештајот „Реформи во судството – од Прибе 1 до Прибе 2 и потоа““
http://novamakedonija.com.mk/NewsDetail?title=%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%88%D1%82%D0%B0%D1%98%D0%BE%D1%82-%D0%A0%D0%B5%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B8-%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D1%83%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE--%D0%BE%D0%B4-%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%B5-1-%D0%B4%D0%BE-%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%B5-2-%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B0&id=21095974-93bc-4d48-a607-1bd792855ce1

22.11.2017
Академик - „Реформи во судството - од Прибе 1 до Прибе 2 и потоа“
http://www.akademik.mk/reformi-vo-sudstvoto-od-pribe-1-do-pribe-2-i-potoa/

22.11.2017
Истражи Факти - „Прв мониторинг извештај „Реформи во судството - од Прибе 1 до Прибе 2 и понатаму““
http://istrazifakti.org.mk/%D0%BF%D1%80%D0%B2-%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%88%D1%82%D0%B0%D1%98-%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B8-%D0%B2%D0%BE-%D1%81/

19.11.2017
ЕПИ: „Национална дебата за ЕУ - ден 2: економија„
https://www.facebook.com/EPI.Skopje/videos/1545442172214235/

18.11.2017
Топ Тема на Ваша Страна - „ Национална дебата за ЕУ - ден 1: демократија“
https://www.youtube.com/watch?v=fxx26bBsIfw

17.11.2017
Алсат М - „Нимиц закажа средба во Брисел на 11 и 12 декември“
http://www.alsat-m.tv/mk/%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%86-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B1%D0%B0-%D0%B2%D0%BE-%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-11-%D0%B8-12-%D0%B4%D0%B5%D0%BA/

17.11.2017
Алсат М - „Нимиц закажа средба во Брисел на 11 и 12 декември“ (АЛБ)
http://www.alsat-m.tv/ceshtja-e-emrit-nimic-fton-palet-ne-bruksel/

16.11.2017
Академик - „Уставниот суд го укина Законот за одредување на видот и одмерување на висината на казната: „Со Законот се наруши судската независност!“
http://www.akademik.mk/ustavniot-sud-go-ukina-zakonot-za-odreduvane-na-vidot-i-odmeruvane-na-visinata-na-kaznata-so-zakonot-se-narushi-sudskata-nezavisnost/

16.11.2017
Center for Southeast European Studies - „Влезот на Македонија во ЕУ: што би било потребно за рестартирање?“
http://www.suedosteuropa.uni-graz.at/biepag/node/257

26.10.2017
Порталб - „Нова ЕУ мерка, виза или контрола над македонските патници?„ (АЛБ)
http://portalb.mk/464309-masa-e-re-e-be-se-vize-apo-kontroll-ndaj-udhetareve-te-maqedonise/

22.10.2017
Алсат М - „Експерти: Вклучување на институциите при решавањето на спорот со името“ (АЛБ)
http://www.alsat-m.tv/zgjidhja-e-emrit-ekspertet-te-perfshihen-te-gjitha-institucionet/

22.10.2017
Алсат М - „Експерти: Вклучување на институциите при решавањето на спорот со името“
http://www.alsat-m.tv/mk/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B8-%D0%B2%D0%BA%D0%BB%D1%83%D1%87%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D1%83%D1%86%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5/

21.10.2017
TEN European Policy - „Интервју со Симонида Кацарска: Регионална соработка за заедничка европска иднина“
http://ten.europeanpolicy.org/interview-with-simonida-kacarska/

14.10.2017
Алсат М - „Локалните избори важен тест за интеграцијата“ (АЛБ)
http://www.alsat-m.tv/mbarvajtja-e-zgjedhjeve-test-per-integrimet/

14.10.2017
Алсат М - „Локалните избори важен тест за интеграцијата“
http://www.alsat-m.tv/mk/%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B2%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BD-%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%B3%D1%80/ц

10.10.2017
European Western Balkans - „Што ако Балканот никогаш не стане дел од Европската Унија?“
https://europeanwesternbalkans.com/2017/10/10/bsf-balkans-never-become-part-european-union/

01.10.2017
Алсат М - „Експерти: Долгото чекање пред вратите на ЕУ не го зголемува евроскептицизмот во Македонија“
http://www.alsat-m.tv/mk/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%87%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5/

01.10.2017
Алсат М - (ALB) „Експерти: Долгото чекање пред вратите на ЕУ не го зголемува евроскептицизмот во Македонија“
http://www.alsat-m.tv/ekspertet-integrimi-i-maqedonise-ne-be-ende-larg/

29.09.2017
МРТ - „Шекеринска: Не треба да се фокусираме на рокот за прием во ЕУ, туку на исполнување на реформите“
http://mrt.com.mk/node/43350

29.09.2017
Тв 21 - „Да се забрза процесот за членство во ЕУ – Дали Македонија ќе го фати последниот воз?“
http://tv21.tv/mk/?p=146375

29.09.2017
Тв 21 - „Да се забрза процесот за членство во ЕУ – Дали Македонија ќе го фати последниот воз?“ (АЛБ)
http://tv21.tv/web/?p=143814

29.09.2017
Канал 77 - „Македонија да ја искористи втората шанса за влез во ЕУ“
http://kanal77.mk/%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%98%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%88%D0%B0/

29.09.2017
Сител - „Македонија да ја искористи втората шанса за евроинтеграциите“
http://sitel.com.mk/makedonija-da-ja-iskoristi-vtorata-shansa-za-evrointegraciite

29.09.2017
Алсат М - „Експерти: Соработка меѓу власта и опозицијата за интеграција во ЕУ“
http://www.alsat-m.tv/mk/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B8-%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D1%93%D1%83-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%B7/

29.09.2017
Алсат М - „Експерти: Соработка меѓу власта и опозицијата за интеграција во ЕУ“ (АЛБ)
http://www.alsat-m.tv/ekspertet-tregimi-i-aderimit-te-maqedonise-ne-be/

29.09.2017
МИА - „Македонија да ја искористи втората шанса за евроинтеграциите“
http://mia.mk/mk/Inside/RenderSingleNews/39/133882790

29.09.2017
Телма - „Реципроцитет за ревизијата на учебниците“
http://telma.com.mk/vesti/reciprocitet-za-revizijata-na-uchebnicite

29.09.2017
Плус инфо - „Шекеринска: Македонија и целиот Балкан имаат потреба од втора шанса од ЕУ“
http://plusinfo.mk/vest/127676/shekerinska-makedonija-i-celiot-balkan-imaat-potreba-od-vtora-shansa-od-eu

29.09.2017
Стандард - „Шекеринска: Да научиме од лекциите и да не ја упропастиме втората шанса што ја имаме како држава“
http://standard.mk/shekerinska-da-nauchime-od-lekciite-da-ne-ja-upropastime-vtorata-shansa-shto-ja-imame-kako-drzhava/

29.09.2017
Канал 77 - „Попоски за изјавата на Коѕиас: Мора да излеземе од матрица во која ни сервираат решенија
http://kanal77.mk/%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D1%98%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%95%D0%B8%D0%B0%D1%81-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8/

29.09.2017
Нова тв - „Втора шанса за европската перспектива на Македонија“
http://novatv.mk/vtora-shansa-za-evropskata-perspektiva-na-makedonija/

29.09.2017
360 Степени - „АлсатМ: Форум Еуропеум со Симонида Кацарска, Адам Фаган и Јулиана Николова“
https://www.youtube.com/watch?v=jAwb5DFkHYo

28.09.2017
Радио МОФ - [Истражување] Како Студентски пленум од мал собир прерасна во едно од највлијателните движења во државата
http://www.radiomof.mk/istrazhuvanje-kako-studentski-plenum-od-mal-sobir-prerasna-vo-edno-od-najvlijatelnite-dvizhenja-vo-drzhavata/

25.08.2017
Радио Слободна Европа - „Планот 3-6-9 делумно спроведен“
https://www.slobodnaevropa.mk/a/28695128.html

16.08.2017
АлсатМ - „Граѓанскиот сектор очекува вклучување во креирањето политики“
http://www.alsat-m.tv/mk/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%93%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%BE%D1%87%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0-%D0%B2%D0%BA%D0%BB%D1%83%D1%87%D1%83%D0%B2%D0%B0/

16.08.2017
АлсатМ (ALB) - „Граѓанскиот сектор очекува вклучување во креирањето политики“
http://www.alsat-m.tv/369-ojq-te-duan-perfshirje-ne-krijimin-e-politikave/

28.07.2017
Фактор - „ИНТЕРВЈУ АЛЕКСАНДАР ЈОВАНОСКИ: Над 80 отсто од договорот со Бугарија беше подготвен од Владата на ВМРО ДПМНЕ!“
http://www.faktor.mk/intervju-aleksandar-jovanoski-nad-80-otsto-od-dogovorot-so-bugarija-beshe-podgotven-od-vladata-na-vmro-dpmne

27.07.2017
Politico.eu - "Change of guard atop ‘disastrous’ Balkan state"
http://www.politico.eu/article/zoran-zaev-macedonia-the-man-who-runs-most-disastrous-state-in-balkans/

26.07.2017
ТВ Нова - „Аргументи: Договорот за добрососедство: Реформски или погубен?“
http://tvnova.mk/video/debati/argumenti-dogovorot-za-dobrososedstvo-reformski-ili-poguben/

21.07.2017
Позитив.мк - „Османи: Владата работи на решавање на домашните и надворешните проблеми“
http://pozitiv.mk/osmani-vladata-raboti-na-reshavane-na-domashnite-i-nadvoreshnite-problemi/

21.07.2017
Нова ТВ - „Приоритети 3-6-9: ДИК, списокот и поделба на државата од партијата“
http://novatv.mk/prioriteti-3-6-9-dik-spisokot-i-podelba-na-drzhavata-od-partijata/

21.07.2017
Сител - „Османи: Планот 3-6-9 и решавање на политичките прашања за деблокада на ЕУ-интеграциите“
http://sitel.com.mk/osmani-planot-3-6-9-i-reshavanje-na-politichkite-prashanja-za-deblokada-na-eu-integraciite

21.07.2017
Нова Македонија - „Османи: за 3 недели реализирани осум мерки од Планот 3-6-9“
http://novamakedonija.com.mk/NewsDetail?title=%D0%A2%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D1%82-369-%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0&id=cb23300a-bb94-4d31-ab67-ecf3515c005c

21.07.2017
Локално - „Османи: Предизвикот е да направиме систем за координирање и за надзор на Планот 3-6-9“
http://lokalno.mk/osmani-predizvikot-e-da-napravime-sistem-za-koordinirane-i-za-nadzor-na-planot-3-6-9/

21.07.2017
А1он - „Османи: Планот 3-6-9 и решавање на политичките прашања за деблокада на ЕУ интеграциите“
http://a1on.mk/archives/767462

21.07.2017
Телма - „Бујар Османи: Владите треба да носат храбри одлуки, а не емоционални“
http://telma.com.mk/vesti/bujar-osmani-vladite-treba-da-nosat-hrabri-odluki-ne-emocionalni

21.07.2017
АлсатМ - „Мониторинг групи за реализација на Планот 3-6-9“
http://www.alsat-m.tv/mk/%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BB/

21.07.2017
Либертас - „Османи: Планот 3-6-9 и решавање на политичките прашања за деблокада на ЕУ интеграциите“
http://www.libertas.mk/osmani-planot-3-6-9-i-reshavane-na-politichk/

21.07.2017
Мета - „Османи: Предизвикот е да направиме систем за координирање и за надзор на Планот 3-6-9“
http://meta.mk/osmani-predizvikot-e-da-napravime-sistem-za-koordinirane-i-za-nadzor-na-planot-3-6-9/

21.07.2017
АлсатМ (АЛБ) - „Планот 3-6-9, презентирани првите 73 мерки“
http://www.alsat-m.tv/plani-3-6-9-prezantohen-73-masat-e-para/

11.07.2017
АлсатМ - „Самитот во Трст ќе даде јасен сигнал за иднината на Западен Балкан“
http://www.alsat-m.tv/mk/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D0%BE-%D1%82%D1%80%D1%81%D1%82-%D1%9C%D0%B5-%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B5-%D1%98%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D0%BB-%D0%B7%D0%B0/

09.07.2017
Телма - „КОД - Новите автопати во Македонија“
https://www.youtube.com/watch?v=mcjizqRJ2os

06.07.2017
Радио Слободна Европа - „Владиниот план 3-6-9, подлога за реформи“
https://www.slobodnaevropa.mk/a/28599351.html

06.07.2017
Телма - „Брисел ќе го следи исполнувањето на европските реформи“
http://telma.com.mk/vesti/brisel-kje-go-sledi-ispolnuvanjeto-na-evropskite-reformi

06.07.2017
Гласот на Америка - „Реакции за реформскиот план на Владата на Македонија“
https://mk.voanews.com/a/3931003.html

27.06.2017
Дојче Веле - „Реформите се маратон, а не спринт на кратка патека“
http://www.dw.com/mk/%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BD-%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0/a-39431201

27.06.2017
Академик - „Институтот за европска политика препорачува донесување на нова стратегија за судството“
http://www.akademik.mk/institutot-za-evropska-politika-preporachuva-donesuvane-na-nova-strategija-za-sudstvoto/

26.06.2017
Дојче Веле - „Хан и Прибе во Скопје, од владата се очекуваат реформи“
http://www.dw.com/mk/%D1%85%D0%B0%D0%BD-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%B5-%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D1%98%D0%B5-%D0%BE%D0%B4-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1%87%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%B0%D1%82-%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B8/a-39411528

26.06.2017
Телма - „Топ Тема На Ваша Страна - Жешко столче со Радмила Шекеринска“
https://www.youtube.com/watch?v=4-QM4mx7xMg

26.06.2017
24 Вести - „24 Тренд анализа - Ќе се отвори ли вратата на Европската Унија?“
http://24vesti.mk/24-trend-analiza-kje-se-otvori-li-vratata-na-evropskata-unija

25.06.2017
24 Вести - „Хан доаѓа во Скопје - насоките за Заев и Груевски се веќе испратени“
http://24vesti.mk/han-doagja-vo-skopje-nasokite-za-zaev-i-gruevski-se-vekje-isprateni

25.06.2017
МРТ - „Хан доаѓа во Скопје“
http://mrt.com.mk/

25.06.2017
Телма - „Хан на седница на Владата“
http://telma.com.mk/vesti/han-na-sednica-na-vladata

25.06.2017
ТВ21 - „Јоханес Хан на владина седница, ќе го скенира акцискиот план за реформите“
http://tv21.tv/mk/%D1%98%D0%BE%D1%85%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%81-%D1%85%D0%B0%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D1%9C%D0%B5-%D0%B3%D0%BE-%D1%81%D0%BA/

25.06.2017
ТВ21 (АЛБ) - „Јоханес Хан на владина седница, ќе го скенира акцискиот план за реформите“
http://tv21.tv/web/johanes-han-ne-seance-qeveritare-do-ta-kontrolloje-planin-per-reforma/

24.06.2017
АлсатМ - „Експерти: Македонија треба да ги зајакне добрите односи со сите соседни земји“
http://www.alsat-m.tv/mk/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B3%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%98%D0%B0%D0%BA/

24.06.2017
АлсатМ (АЛБ) - „Експерти: Надворешната политика на новата влада е позитивна“
http://www.alsat-m.tv/ekspertet-politika-e-jashtme-e-qeverise-se-re-pozitive/

22.06.2017
Радио Слободна Европа - „Хан и Прибе идната недела ќе и дадат итни задачи на Владата“
https://www.slobodnaevropa.mk/a/28571215.html

22.06.2017
Радио Слободна Европа (АЛБ) - „Македонија: јавната администрација под притисок за реформи“
https://www.evropaelire.org/a/28573429.html

21.06.2017
Радио Слободна Европа - „Владата во акција за придобивање сојузници кон ЕУ“
https://www.slobodnaevropa.mk/a/28570797.html

16.06.2017
24 Вести - „Дипломатската офанзива продолжува – ќе има ли конкретни резултати од посетата во Софија?“
http://24vesti.mk/diplomatskata-ofanziva-prodolzhuva-%E2%80%93-kje-ima-li-konkretni-rezultati-od-posetata-vo-sofija

15.06.2017
Радио Слободна Европа - „Реформите, покрај спорот за името, клучни за преговорите со ЕУ“
https://www.slobodnaevropa.mk/a/28555057.html

15.06.2017
Фактор и ТВ24 - „Фактор 24 - "Ќе има ли правда за сите?"“
https://youtu.be/bsXUdy7Vz-U

12.06.2017
Телма - „Топ тема: Спорот со името и НАТО - со д-р Симонида Кацарска“
https://www.youtube.com/watch?v=T17pWTqJgj4

11.06.2017
Телма - „Македонија ќе го дочека Прибе без исполнети реформи“
http://telma.com.mk/vesti/makedonija-kje-go-docheka-pribe-bez-ispolneti-reformi

10.06.2017
ТВ Нова - „Аргументи: Сите патишта водат во Брисел - дебата меѓу Симонида Кацарска и Цветин Чилиманов“
http://tvnova.mk/video/debati/argumenti-site-patishta-vodat-vo-brisel-2/

08.06.2017
РесПублика - „Трнливиот пат на новата Влада кон реформите и ЕУ“
http://respublica.edu.mk/blog/2017-06-07-13-25-18

25.05.2017
МКД.мк - „Одлуката за почеток на преговори со ЕУ идната година е политичка, но не е нереална“
http://www.mkd.mk/makedonija/politika/odlukata-za-pochetok-na-pregovori-so-eu-idnata-godina-e-politichka-no-ne-e

05.05.2017
Радио слободна Европа - „Враќањето кон реформите ќе ја приближи Македонија до ЕУ“
http://www.slobodnaevropa.mk/a/28469645.html

26.04.2017
Академик - „ЕПИ: Транспарентност и отвореност: предизвик за осовременување на судскиот систем“
http://www.akademik.mk/epi-transparentnost-i-otvorenost-predizvik-za-osovremenuvane-na-sudskiot-sistem/

26.04.2017
ТВ21 (АЛБ) - „Истражување на младинската миграција, нема перспектива во Македонија“
http://tv21.tv/web/?p=124271

26.04.2017
АлсатМ - „Санкциите против политичарите, индивидуални?“
http://www.alsat-m.tv/mk/%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B2/

26.04.2017
АлсатМ (АЛБ) - „Санкции против политичарите - индивидуални?!“
http://www.alsat-m.tv/sanksionet-ndaj-politikaneve-individuale/

25.04.2017
ТВ21 - „Кога Врховен ќе одлучува за „бомбите“?- СЈО ги бара телефонските броеви, прислушувани преку УБК“
http://tv21.tv/mk/?p=125897

25.04.2017
Агенција Анадолија - „Конференција за унапредување на транспарентноста на судството во Македонија“
http://aa.com.tr/mk/%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D0%BD/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%83%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B2%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0/804799

25.04.2017
Телма - „Николовска: Соработката на Телеком е позитивна“
http://telma.com.mk/vesti/nikolovska-sorabotkata-na-telekom-e-pozitivna

25.04.2017
ТВ Шења (АЛБ) - „Николовска: прислушкуваните материјали да бидат прифатени како докази“
http://shenja.tv/nikollovska-bisedat-e-pergjuara-te-pranohen-si-prova/

25.04.2017
АлсатМ - „Врховен судија без одговор дали прислушуваните разговори треба да бидат доказ во судница“
http://www.alsat-m.tv/mk/%D0%B2%D1%80%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D1%83%D0%B4%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%BE%D0%B4%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80-%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BB/

24.04.2017
Плусинфо - „Половина од граѓаните смета дека судството не е подготвено за во ЕУ“
http://plusinfo.mk/vest/112695/polovina-od-gragjanite-smeta-deka-sudstvoto-ne-e-podgotveno-za-vo-eu

24.04.2017
24 Вести - „Анкета: Лоша состојба со владеењето на правото и борбата со корупцијата“
http://24vesti.com.mk/anketa-losha-sostojba-so-vladeenjeto-na-pravoto-i-borbata-so-korupcijata

24.04.2017
АлсатМ - „Граѓаните вознемирени поради корупцијата и политизацијата во судството“
http://www.alsat-m.tv/mk/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%93%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BF%D1%86/

24.04.2017
ТВ21 - „Владеењето на правото со лоша оценка – Половина од граѓаните сметаат дека судството не е по ЕУ стандарди“
http://tv21.tv/mk/?p=125834

24.04.2017
ТВ21 (АЛБ) - „Владеењето на правото со лоша оценка – Половина од граѓаните сметаат дека судството не е по ЕУ стандарди“
http://tv21.tv/web/?p=124070

23.04.2017
RadioMOF - "Младинските прашања и политики – презентација на истражувања во среда во Јавна соба"
http://www.radiomof.mk/mladinskite-prashanja-i-politiki-prezentacija-na-istrazhuvanja-vo-sreda-vo-javna-soba/

22.04.2017
Охрид Прес - „Конференција за унапредување на транспарентноста во судството во Република Македонија“
http://ohridpress.com.mk/?p=66139

22.04.2017
Б2.мк - „Конференција за унапредување на транспарентноста во судството во Република Македонија“
http://b2.mk/news/konferencija-za-unapreduvanje-na-transparentnosta-vo-sudstvoto-vo-republika-makedonija?newsid=fvGz

22.04.2017
Инпресс - „Конференција за унапредување на транспарентноста во судството во Република Македонија“
http://inpress.com.mk/?p=63086

07.04.2017
ТВ Нова - „Кацарска: Платформата се мистифицира поради недостатокот на информации“
http://tvnova.mk/vesti/makedonija/kacarska-platformata-se-mistificira-poradi-nedostatokot-na-informacii/

07.04.2017
ТВ Нова - „Мирен премин или преземање на власта“
http://tvnova.mk/vesti/makedonija/miren-premin-ili-prezemanje-na-vlasta/

03.04.2017
Дојче Веле - „Туск доаѓа со жолт картон“
http://www.dw.com/mk/%D1%82%D1%83%D1%81%D0%BA-%D0%B4%D0%BE%D0%B0%D1%93%D0%B0-%D1%81%D0%BE-%D0%B6%D0%BE%D0%BB%D1%82-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BE%D0%BD/a-38259692

02.04.2017
АлсатМ - „Туск утре во Скопје на средба со Иванов“
http://www.alsat-m.tv/mk/%D1%82%D1%83%D1%81%D0%BA-%D1%83%D1%82%D1%80%D0%B5-%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D1%98%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B1%D0%B0-%D1%81%D0%BE-%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2/

02.04.2017
АлсатМ (алб) - Туск утре во Скопје на средба со Иванов
http://www.alsat-m.tv/tusk-zbret-ne-shkup-takon-vetem-ivanovin/

31.03.2017
АлсатМ (АЛБ) - „Народниот правобранител ги потврдува критиките од странство“
http://www.alsat-m.tv/avokati-i-popullit-konfirmon-kritikat-nga-jashte/

22.03.2017
Телма - „Топ Тема: Со д-р Симонида Кацарска и Арсим Зеколи“
https://www.youtube.com/watch?v=r9xhdYhqebQ

06.03.2017
ТВ21 - „Могерини реферира за Македонија – Состојбата напната, потребна е силна поддршка“
http://tv21.tv/mk/?p=120962

06.03.2017
ТВ21 (АЛБ) - „Могерини реферира за Македонија – Состојбата напната, потребна е силна поддршка“
http://tv21.tv/web/?p=119755

05.03.2017
АлсатМ (АЛБ) - „Аналитичарите очекуваат остри реакции од меѓународната заедница по посетата на Могерини“
http://www.alsat-m.tv/mogerini-neser-raporton-per-maqedonine/

05.03.2017
АлсатМ - „Аналитичарите очекуваат остри реакции од меѓународната заедница по посетата на Могерини“
http://www.alsat-m.tv/mk/%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%87%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%B0%D1%82-%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%B0%D0%BA%D1%86/

28.02.2017
ТВ21 - „Ромите имаат потешкотии за излез од земјата, за невладините се работи за дискриминација“
http://tv21.tv/mk/?p=120123

28.02.2017
ТВ21 (АЛБ) - „Ромите се соочуваат со пречки за излез од Македонија“
http://tv21.tv/web/?p=119156

10.02.2017
Телма - „Топ тема: Дебата со Симонида Кацарска, Андреја Стојковски и Џелал Незири“
https://www.youtube.com/watch?v=nTcxJLGUUHo

10.02.2017
ТВ 24 Вести - „За аналитичарите средбата со Хан со партиските лидери е продуктивна“
http://24vesti.mk/za-analiticharite-sredbata-so-han-so-partiskite-lideri-e-produktivna

27.01.2017
Европеизацијата на граѓанското управување во Југоисточна Европа
http://cadmus.eui.eu//handle/1814/44801

24.01.2017
Телма - „ЕУ бара реформи“
http://telma.com.mk/vesti/eu-bara-reformi

20.01.2017
Алсат М - „360 степени: дебата со Малинка Ристевска - Јорданова и Абдулменаф Беџети“
https://www.youtube.com/watch?v=jjccvsBWgVA

17.01.2017
Радио слободна Европа - „Сорос дополнителна пречка за формирање влада меѓу ВМРО ДПМНЕ и ДУИ?“
http://www.slobodnaevropa.mk/a/28239002.html

03.01.2017
Фактор.мк - „2017 Година на правдата?!“
http://faktor.mk/2017-godina-na-pravdata

2016


30.12.2016
Утрински - „Жбогар се сели, ќе преживее ли „Пржино?““
http://www.utrinski.mk/default.asp?ItemID=91C570035E1B534287214CCDFD500A38

29.12.2016
Порталб - „Што може да очекуваме од 2017?“
http://portalb.mk/351917-malinka-ristevska-jordanova-drejtoresha-e-institutit-per-politike-evropiane/

22.12.2016
Алсат М - „Експерти: Судството пред сериозен тест“
http://alsat.mk/News/302267/eksperti-sudstvoto-pred-seriozen-test

22.12.2016
24 Вести - „Квалитет и ефикасност – нови предизвици во судството“
http://24vesti.mk/kvalitet-i-efikasnost-%E2%80%93-novi-predizvici-vo-sudstvoto

22.12.2016
ТВ21 - „Експерти: Потребни се длабоки реформи и деполитизација во судството“
http://tv21.tv/mk/?p=113582

22.12.2016
ТВ21 (Алб) - „Експерти: Потребни се длабоки реформи и деполитизација во судството“
http://tv21.tv/web/?p=112521

19.12.2016
Телма - „Експертите барааат нова стратегија против антиеврпоското расположение“
http://telma.com.mk/vesti/ekspertite-baraat-nova-strategija-protiv-antievropskoto-raspolozhenie

19.12.2016
24 Вести - „Западнобалканската шесторка е за брзо членство во ЕУ“
http://24vesti.mk/zapadnobalkanskata-shestorka-e-za-brzo-chlenstvo-vo-eu-0

19.12.2016
ТВ21 - „Експертите за прогласот на Груевски - опасна е реториката против странските амбасадори“
http://tv21.tv/mk/?p=113222

19.12.2016
ТВ21 (Алб) - „Експертите за прогласот на Груевски - опасна е реториката против странските амбасадори“
http://tv21.tv/web/?p=112137

19.12.2016
Алсат М - "Дебата: Македонија ги напушта евроатлантските интеграции?“
http://alsat.mk/News/301372/debata-makedonija-gi-napushta-evroatlantskite-integracii

19.12.2016
Македонска радио телевизија - „Балканот со нова комуникациска стратегија кон ЕУ“
http://mrt.com.mk/node/36784

09.12.2016
Политико (ЕУ) - „"Највалканите избори" во Македонија до сега“
http://www.politico.eu/article/macedonias-nasty-election-nikola-gruesvski-nationalist-right-wing-brussels/

02.12.2016
Алфа ТВ - „Медијацијата како начин на решавање на споровите полека зема замав“
http://alfa.mk/News.aspx?id=115935

02.12.2016
Академик - „Алтернативно решавање на спорови: За медијацијата клучна е довербата“
http://www.akademik.mk/alternativno-reshavanje-sporovi-za-medijatsijata-kluchna-e-doverbata/

02.12.2016
А1он - „Дискусија за алтенративно решавање на спорови“
http://a1on.mk/wordpress/archives/676123

02.12.2016
ТВ Шења - „Следење на владеењето на правото“
http://shenja.tv/monitorimi-i-qeverisjes-ne-fushen-e-drejtesise/

30.11.2016
Академик - „ЕПИ: Неопходно е зајакнување на судската прекугранична соработка во регионот“
http://www.akademik.mk/epi-neophodno-e-zajaknuvane-na-sudskata-prekugranichna-sorabotka-vo-regionot/

30.11.2016
Нова Европа - „Австрискиот министер за надворешни работи кампањира за ВМРО-ДПМНЕ во Скопје“
https://www.neweurope.eu/article/austrian-foreign-minister-campaigns-vmro-dpmne-skopje/

28.11.2016
Академик - „ЕПИ: Неопходно е зајакнување на судската прекугранична соработка во регионот“
http://www.akademik.mk/epi-neophodno-e-zajaknuvane-na-sudskata-prekugranichna-sorabotka-vo-regionot/

22.11.2016
Телма - „Песимизам за влез во ЕУ“
http://telma.com.mk/vesti/pesimizam-za-vlez-vo-eu

20.11.2016
Перспективи - „Меѓународната заедница и ограничувањата на надворешна интервенција“ - Д-р Малинка Ристевска - Јорданова
https://ba.boell.org/bs/2016/11/16/perspectives-international-community-and-limits-external-intervention

10.11.2016
МТВ - "[Избори] Прв чекор кон нормализација"
http://mrt.com.mk/node/35874

10.11.2016
Телма - "Анализа на извештајот на ЕК: Загрижувачки пораки од Брисел"
http://telma.com.mk/vesti/analiza-na-izveshtajot-na-ek-zagrizhuvachki-poraki-od-brisel

09.11.2016
Дојче Веле - "Нова условена препорака од ЕУ, со старите услови"
http://www.dw.com/mk/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D0%B4-%D0%B5%D1%83-%D1%81%D0%BE-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8/a-36324694

03.11.2016
Телма - „Топ Тема: Како да престане купувањето на ромските гласови“ - дебата со Исмаил Камбери од ЕПИ
https://www.youtube.com/watch?v=W5UB4wlZh18

02.11.2016
АлсатМ - Извештајот за напредок со критичен тон за Македонија
http://alsat-m.tv/News/289138/raporti-i-progresit-me-tone-kritike-per-maqedonine

28.10.2016
ТВ21 - „Клик плус: Македонија пред извештајот на Европската Комисија“ - дебата со Д-р Малинка Ристевска - Јорданова
http://tv21.tv/mk/?p=106791

26.10.2016
24 Вести - „Нови „домашни задачи“ нè очекуваат од Брисел, прогнозираат невладините“
http://24vesti.mk/novi-%E2%80%9Edomashni-zadachi%E2%80%9C-ne-ochekuvaat-od-brisel-prognoziraat-nevladinite

22.10.2016
Нова ТВ - „Што не чека од ЕУ во ноември: Извештајот за напредок во правец наназад“
http://novatv.mk/shto-ne-cheka-od-eu-vo-noemvri-izveshtajot-za-napredok-vo-pravets-nanazad/

22.10.2016
Порталб - "Што не чека од ЕУ во ноември: Извештајот за напредок во правец наназад"
http://portalb.mk/327701-cfare-na-pret-nga-be-ja-ne-nentor-raporti-i-progresit-ne-drejtim-regresi/

26.09.2016
Республика - „Слобода за движење, освен ако сте Роми“
http://respublica.edu.mk/blog/2016-09-26-11-17-03

24.09.2016
Радио Слободна Европа - „Закана за кратење на европските пари“
http://www.slobodnaevropa.mk/a/28008662.html

22.09.2016
ТВ Нова - „ПОТРЕБНА Е НАЈАВА И ПАРИ ЗА ВЛЕЗ: Се комлицира патувањето во ЕУ“
http://tvnova.mk/vesti/makedonija/potrebna-e-najava-i-pari-za-vlez-se-komlicira-patuvanjeto-vo-eu/

16.09.2016
ТВ Шења - „Дебата: Има ли правда во Македонија?“
http://shenja.tv/debat-a-ekziston-drejtesi-ne-maqedoni/

16.09.2016
ТВ21 - „НВО и експерти во поддршка на СЈО - да се врати правдата во Македонија“
http://tv21.tv/mk/?p=101882

16.09.2016
Агенција Анадолија - „Започна конференцијата за „Следење на владеењето за раст во областа на правдата““
http://aa.com.tr/mk/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%82/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B5%D1%9A%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82-%D0%B2%D0%BE-%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-/646686

16.09.2016
НоваТВ - „Ристевска-Јорданова: И кога ја нема, за правдата мора да се зборува“
http://novatv.mk/ristevska-jordanova-i-koga-ja-nema-za-pravdata-mora-da-se-zboruva/

14.09.2016
МТВ1 - „Недостатокот на политичка волја - клучен проблем за спроведување на реформите“
http://mrt.com.mk/node/34534

08.09.2016
ТВ21 - „Експерти за меѓународни односи - Во заложништво е интеграцијата во ЕУ“
http://tv21.tv/mk/?p=101408

29.08.2016
24 Вести - „24 Анализа“ - дебата со Симонида Кацарска (ЕПИ) и Андреја Стојковски (МЦЕО)“
https://www.youtube.com/watch?v=9NwwF4B1MqM

17.08.2016
Дојче Веле - „Македонците повеќе ѝ веруваат на ЕУ, отколку на Владата“
http://www.dw.com/mk/%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%9C%D0%B5-%D1%9D-%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%B0%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D1%83-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D1%83-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0/a-19479372

16.08.2016
On Think Tanks - "Thinktanking in environments with low value assigned to research"
http://onthinktanks.org/articles/thinktanking-in-environments-with-low-value-assigned-to-research/

23.07.2016
ТВ Сонце - „Прво реформи, после избори“
https://www.youtube.com/watch?v=KYQLVNtICvA

08.07.2016
24 Вести - „Нови „домашни задачи“ не очекуваат од Брисел, прогнозираат невладините“
http://24vesti.mk/novi-%E2%80%9Edomashni-zadachi%E2%80%9C-ne-ochekuvaat-od-brisel-prognoziraat-nevladinite

08.07.2016
24 Вести - „Невладините промовираа предлози за итни демократски реформи“
http://24vesti.mk/nevladinite-promoviraa-predlozi-za-itni-demokratski-reformi

08.07.2016
Плусинфо - „Граѓанското општество со предлог: Експертска влада да спроведе итни демократски реформи“
http://plusinfo.mk/vest/77862/gragjanskoto-opshtestvo-so-predlog-ekspertska-vlada-da-sprovede-itni-demokratski-reformi

08.07.2016
Канал 5 - „Промовиран документот „Предлози за демократски реформи““
http://kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=101253

08.07.2016
Дојче Веле - „Додека партиите се караат, невладините подготвија реформски пакет“
http://www.dw.com/mk/%D0%B4%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B0%D1%82-%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%82/a-19387494?maca=maz-rss-maz-pol_makedonija_timemk-4727-xml-mrss

08.07.2016
Нова ТВ - „Граѓанските организации предлагаат пакет реформи за излез од кризата“
http://novatv.mk/graganskite-organizatsii-predlagaat-paket-reformi-za-izlez-od-krizata/

08.07.2016
Либертас - „Додека партиите се караат, невладините подготвија реформски пакет“
http://www.libertas.mk/dodeka-partiite-se-karaat-nevladinite-podgotvija-reformski-paket/

08.07.2016
Репортер - „Презентација на „Предлогот за итни демократски реформи”“
http://reporter.mk/2016/07/08/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%B5/

08.07.2016
Макфакс - „Граѓански организации понудија Предлог за итни демократски реформи“
http://makfax.com.mk/makedonija/opstestvo/graganski-organizacii-ponudija-predlog-za-itni-demokratski-reformi

08.07.2016
Точка - „Граѓански организации понудија Предлог за итни демократски реформи“
http://tocka.com.mk/1/201394/gragjanski-organizacii-ponudija-predlog-za-itni-demokratski-reformi

08.07.2016
Мета - „Граѓански организации презентираа пакет реформи за излез од кризата“
http://meta.mk/graganski-organizatsii-prezentiraa-paket-reformi-za-izlez-od-krizata/

08.07.2016
Стандард - „Додека партиите се караат, граѓанските организации понудија мерки за излез од кризата“
http://standard.mk/dodeka-partiite-se-raspravaat-gragjanskite-organizacii-ponudija-merki-za-izlez-od-krizata/

08.07.2016
Локално - „Граѓански организации презентираа пакет реформи за излез од кризата“
http://lokalno.mk/gragjanski-organizacii-prezentiraa-paket-reformi-za-izlez-od-krizata/

08.07.2016
А1он - „Граѓанското општество со предлог: Експертска влада да спроведе реформи, а потоа избори“
http://a1on.mk/wordpress/archives/629967

08.07.2016
Фокус - „Граѓански организации со свој пакет реформи за излез од кризата“
http://fokus.mk/graganski-organizatsii-so-svoj-paket-reformi-za-izlez-od-krizata/

08.07.2016
МКД.мк - "Група организации промовираа пакет демократски реформи за излез од кризата"
http://www.mkd.mk/makedonija/politika/grupa-organizacii-promoviraa-paket-demokratski-reformi-za-izlez-od-krizata

08.07.2016
Либертас - „Граѓански организации подготвија Предлог за итни демократски реформи“
http://www.libertas.mk/graganski-organizatsii-podgotvija-predlog-za-itni-demokratski-reformi/

08.07.2016
Репортер - „Граѓанското општество со предлог: Експертска влада да спроведе реформи, а потоа избори“
http://reporter.mk/2016/07/08/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%93%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D0%BF%D1%88%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BB/

08.07.2016
Фактор - „Граѓанските организации подготвија реформи за излез од кризата“
http://faktor.mk/2016/07/08/graganskite-organizatsii-podgotvija-reformi-za-izlez-od-krizata/

08.07.2016
Локално - „Граѓанското општество со предлог: Експертска влада да спроведе реформи, а потоа избори“
http://lokalno.mk/video-gragjanskoto-opshtestvo-so-predlog-ekspertska-vlada-da-sprovede-reformi-a-potoa-izbori/

16.06.2016
Телма – „Се губи довербата во судството“
http://www.telma.com.mk/vesti/se-gubi-doverbata-vo-sudstvoto

16.06.2016
Локално – „ЕПИ и Хелсиншки: Уназадувањето на слободата на медиумите, недоверба во институциите, пренатрупаност на затворите…“
http://lokalno.mk/epi-i-helsinshki-unazaduvanjeto-na-slobodata-na-mediumite-nedoverba-vo-instituciite-prenatrupanost-na-zatvorite/

16.06.2016
Репортер – „ЕПИ и Хелсиншки увидоа уназадувањето на слободата на медиумите, недоверба во институциите и пренатрупаност на затворите“
http://reporter.mk/2016/06/16/%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B8-%D1%85%D0%B5%D0%BB%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D1%83%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B0-%D1%83%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5%D1%82%D0%BE/

16.06.2016
Репортер – „Расте недовербата на граѓаните кон Уставниот суд“
http://reporter.mk/2016/06/16/%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%93%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D1%83%D1%81/

16.06.2016
Алсат М – „ Пад на довербата на граѓаните кон Уставниот суд“
http://alsat.mk/News/257760/pad-na-doverbata-na-gragjanite-kon-ustavniot-sud

16.06.2016
Либертас – „ Пад на довербата на граѓаните кон Уставниот суд“
http://www.libertas.mk/pad-na-doverbata-na-graganite-kon-ustavniot-sud/

16.06.2016
Плус инфо – „Се губи довербата во институциите, се опструира СЈО“
http://plusinfo.com.mk/vest/74986/kombo.swf

16.06.2016
ТВ Шења - „Хелсиншки комитет: Власта продолжува со контрола над правосудството“
http://shenja.tv/komiteti-i-helsinkit-pushteti-shton-kontrollin-ndaj-gjyqesorit/

16.06.2016
24 Вести – „Хелсиншки и ЕПИ: Се губи довербата во институциите, се опструира СЈО“
http://www.24vesti.mk/helsinshki-i-epi-se-gubi-doverbata-vo-instituciite-se-opstruira-sjo

16.06.2016
Агенција Анадолија – „Презентиран извештајот од проектот „Мрежа 23+” на Хелсиншкиот комитет“
http://aa.com.tr/mk/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%82/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%88%D1%82%D0%B0%D1%98%D0%BE%D1%82-%D0%BE%D0%B4-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%82-%D0%BC%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B0-23-%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D0%B5%D0%BB%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%88%D0%BA%D0%B8%D0%BE%D1%82-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82/590779

14.06.2016
Newsweek - „Македонските протести може да бидат закана за нестабилниот регион“
http://europe.newsweek.com/crisis-macedonia-cprotests-skopje-470034

01.06.2016
Телма - „Топ тема“ - Дебата со Д-р Симонида Кацарска
https://www.youtube.com/watch?v=P4qYfxGpBSI

31.05.2016
Дојче Веле - „Итните реформски приоритети со брзина на желка“
http://www.dw.com/mk/%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D1%81%D0%BE-%D0%B1%D1%80%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B6%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%B0/a-19294920

31.05.2016
Алсат М - „Анакитичарите скептични дека власта ќе работи за надминување на забелешките на Прибе“
http://alsat.mk/News/254984/analitichari-skeptichni-deka-vlasta-kje-raboti-za-nadminuvawe-na-zabeleshkite-na-prib

26.05.2016
24 Вести - "Вин вин" - Дебата со Д-р. Малинка Ристевска Јорданова
https://www.youtube.com/watch?v=KFEhP9BxxNw

25.05.2016
Радио Слободна Европа - „Дијалог е потребен, но со легитимни учесници“
http://www.slobodnaevropa.mk/a/27756654.html

24.05.2016
Дојче Веле - Техничката влада како „Розмариното бебе“
http://www.dw.com/mk/%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5/a-19279164

17.05.2016
Радио Слободна Европа - „Еднопартиски избори за меѓународна изолација“
http://www.slobodnaevropa.mk/a/27740436.html

12.05.2016
Радио Слободна Европа - „Хајндс во Скопје со ставовите на Берлин“
http://www.slobodnaevropa.mk/a/27730252.html

09.05.2016
24 Вести - „Отворено“ - Дебата со Д-р Малинка Ристевска - Јорданова
https://www.youtube.com/watch?v=VTbIA3VH5XQ

05.05.2016
Мета - „Часовникот за повлекување на штетните одлуки отчукува, велат аналитичарите“
http://meta.mk/chasovnikot-za-povlekuvane-na-shtetnite-odluki-otchukuva-velat-analiticharite/

02.05.2016
ТВ 21 - „Експерти: Препораката и помошта од ЕУ за сега сигурни, странските инвестиции под знак прашалник“
http://tv21.tv/mk/?p=81601

26.04.2016
Дојче Веле - „Намерата е да се избегнат санкции, а не да се изречат“
http://www.dw.com/mk/%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%B5%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D1%82-%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%B0%D1%82/a-19214539

24.04.2016
Телма - „Институт за европски политики:Да не се занемаруваат најавите за можни санкции од Европската Унија“
http://telma.com.mk/vesti/institutot-za-evropski-politikida-ne-se-zanemaruvaat-najavite-za-mozhni-sankcii-od-evropskata

23.04.2016
Радио Слободна Европа - „Односите ЕУ - САД ги посматраме локално“
http://www.slobodnaevropa.mk/a/27691474.html

12.04.2016
Фактор - „ИНТЕРВЈУ ЈОВАНОСКИ: Македонија не е подготвена за избори, тие се само вовед во подлабока криза!“
http://faktor.mk/2016/04/12/intervju-jovanoski-makedonija-ne-e-podgotvena-za-izbori-tie-se-samo-voved-vo-podlaboka-kriza/

08.04.2016
Стандард - „Јордановa: Сме слушнале дека се бараат провизии од експерти за доделување европски пари“
http://standard.mk/jordanovska-sme-slushnale-deka-se-baraat-provizii-od-eksperti-za-dodeluvanje-evropski-pari/

07.04.2016
Слободен печат - „Министерството за финансии ги криело извештаите за ИПА фондовите!?“
http://slobodenpecat.mk/Home/Item/3861

03.04.2016
Порталб - „Дали дејствувањето на ДУИ е закана за европскиот пат на Македонија?“
http://portalb.mk/260347-a-rrezikon-veprimi-i-bdi-se-rrugen-evropiane-te-maqedonise/

25.03.2016
24 Вести - „ЕПИ: Потребни се образовни политики кои зацврстуваат разлики“
http://24vesti.mk/epi-potrebni-se-obrazovni-politiki-koi-zacvrstuvaat-razliki

25.03.2016
ТВ 21 - „ЕПИ: Проблеми во меѓуетничкото интегрирано образование“
http://tv21.tv/mk/?p=76009

17.03.2016
24 Вести – „Конференција: Дали е можен нов пристап на ЕУ кон Балканот“
http://www.24vesti.mk/konferencija-dali-e-mozhen-nov-pristap-na-eu-kon-balkanot

17.03.2016
МРТВ – „Дали е можен нов пристап на ЕУ кон Балканот“
http://mrt.com.mk/node/30762

17.03.2016
ТВ 21 – „ЕПИ: Македонија заостанува со исполнувањето на препораките“
http://tv21.tv/mk/?p=74612

17.03.2016
Сител – „ Конференција на Институтот за европска политика“
http://sitel.com.mk/konferencija-na-institutot-za-evropska-politika

17.03.2016
ТВ Шења - „Експерти: Пржинскиот договор не се спроведува“
http://shenja.tv/ekspertet-marreveshja-e-perzhinos-nuk-po-zbatohet/

11.03.2016
Сител - „ЕПИ: Потребно натамошно унапредување на системот на социјална заштита“
http://sitel.com.mk/epi-potrebno-natamoshno-unapreduvanje-na-sistemot-na-socijalna-zashtita

11.03.2016
Сител - „Презентација на наодите од пректот на ЕПИ за социјална заштита“
http://sitel.com.mk/prezentacija-na-naodite-od-prektot-na-epi-za-socijalna-zashtita

11.03.2016
Репортер - „Презентација на наодите од пректот на ЕПИ за социјална заштита“
http://reporter.mk/2016/03/11/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D0%B4-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B0/

11.03.2016
Прес 24 - „Презентација на наодите од пректот на ЕПИ за социјална заштита“
http://www.press24.mk/prezentacija-na-naodite-od-prektot-na-epi-za-socijalna-zashtita

11.03.2016
A1 Он - „Презентација на наодите од пректот на ЕПИ за социјална заштита “
http://a1on.mk/wordpress/archives/589559

11.03.2016
Плусинфо - „Социјалците преживуваат со еден оброк дневно, а преку викенд гладуваа“
http://plusinfo.mk/vest/61267/socijalcite-prezivuvaat-so-eden-obrok-dnevno-a-preku-vikend-gladuvaat-

11.03.2016
Сител - „Презентација на наодите од пректот на ЕПИ за социјална заштита“
http://sitel.com.mk/prezentacija-na-naodite-od-prektot-na-epi-za-socijalna-zashtita

09.03.2016
Сител - „Проект за интеграција на припадници на етничките заедници во администрацијата“
http://sitel.com.mk/proekt-za-integracija-na-pripadnici-na-etnichkite-zaednici-vo-administracijata

09.03.2016
Плусинфо - „ЕПИ: Потребен е нов модел за правична застапеност на малцинските етнички заедници“
http://plusinfo.mk/vest/61019/epi-potreben-e-nov-model-za-pravicna-zastapenost-na-malcinskite-etnicki-zaednici-

09.03.2016
Утрински весник - „Проект за интеграција на припадници на етничките заедници во администрацијата“
http://www.utrinski.mk/default.asp?ItemID=27852B4BAB36474FB1BE23F1F35FE125

09.03.2016
Алсат М - „Слаба застапеност на Албанците во администрацијата“
http://alsat.mk/News/241805/slaba-zastapenost-na-albancite-vo-administracijata

09.03.2016
ТВ21 - „Да се земе предвид квалитативниот наместо квантитативниот аспект при правичната застапеност во јавната администрација“
http://tv21.tv/web/?p=70399

09.03.2016
Тетова Сот - „Проект за интеграција на етничките заедници во јавната администрација“
http://www.tetovasot.com/2016/03/projekt-per-integrim-te-pjesetareve-te-bashkesive-etnike-ne-administrate/

27.02.2016
Дојче Веле на македонски - „Дали Македонија е заложник на лидерската четворка?“
http://www.dw.com/mk/%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BA%D0%B0/a-19077680

25.02.2016
24 Вести - „Уставниот суд контра препораките на Прибе“
http://24vesti.mk/ustavniot-sud-kontra-preporakite-na-pribe

24.02.2016
Лидер - „Дијалози за визија за демократија и владеење на правото“
http://lider.mk/2016/02/24/dijalozi-za-vizija-za-demokratija-i-vladeenje-na-pravoto/

01.02.2016
ТВ 21 - „Дебата: Домашните наспроти странските инвестиции“
http://tv21.tv/mk/?p=65692

01.02.2016
А1 Он - „Дебата: Домашните наспроти странските инвестиции“
http://a1on.mk/wordpress/archives/575897

01.02.2016
Репортер - „Дебата: Домашните наспроти странските инвестиции”
http://reporter.mk/2016/02/01/%D0%B4%D0%B5%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8/

01.02.2016
Сител - „Дебата: Домашните наспроти странските инвестиции“
http://sitel.com.mk/debata-domashnite-nasproti-stranskite-investicii

01.02.2016
Лидер - „Дебата: Домашните наспроти странските инвестиции“
http://lider.mk/2016/02/01/debata-domasnite-nasproti-stranski-investicii/

01.02.2016
Канал 5 - „Дебата: Домашните наспроти странските инвестиции“
http://kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=89291

01.02.2016
Точка - „Дебата: Домашните наспроти странските инвестиции“
http://tocka.com.mk/1/184967/debata-domasnite-nasproti-stranskite-investicii

13.01.2016
Порталб - „Малинка Ристевска Јорданова: Оставката на Груевски отвара пат за разрешување на кризата“
http://portalb.mk/231178-malinka-ristevska-jordanova-doreheqja-e-gruevskit-i-hap-rruge-zgjidhjes-se-krizes/

12.01.2016
Радио Слободна Европа - „Резултатите од средбата со Бајден наскоро“
http://www.makdenes.org/content/article/27483269.html

2015


25.11.2015
Телма - „Седат дома, а земаат плата 1600 „рамковни“ административци“
http://daily.mk/makedonija/sedat-doma-zemaat-plata-1600-ramkovni-administrativci

25.11.2015
Стандард - „Седат дома, а земаат плата вкупно 1600 „рамковни“ административци“
http://daily.mk/makedonija/sedat-doma-zemaat-plata-vkupno-1600-ramkovni-administrativci

25.11.2015
Бриф - „Телма: Седат дома, а земаат плата 1600 „рамковни“ административци“
http://daily.mk/ekonomija/telma-sedat-doma-zemaat-plata-1600-ramkovni-administrativci

11.11.2015
Дојче Веле - „Условена - е второ име за замрзната препорака“
http://www.dw.com/mk/%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B5-%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BE-%D0%B8%D0%BC%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D1%80%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0/a-18842466?maca=maz-rss-maz-pol_makedonija_timemk-4727-xml-mrss

31.10.2015
24 Вести - „4 прашања 5 одговори со Симонида Кацарска“
http://www.24vesti.mk/4-prashanja-5-odgovori-so-simonida-kacarska

30.10.2015
Дојче Веле - „Препораката за ЕУ неизвесна до последен момент“
http://www.dw.com/mk/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B5%D1%83-%D0%BD%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82/a-18816151?maca=maz-rss-maz-pol_makedonija_timemk-4727-xml-mrss

30.10.2015
Плусинфо - „Условена препорака за да не се казнат граѓаните за неспособноста на политичарите“
http://plusinfo.mk/vest/45501/uslovena-preporaka-za-da-ne-se-kaznat-gragjanite-za-nesposobnosta-na-politicarite

29.10.2015
Телма - „Граѓанскиот сектор: Договорот да се спроведе“
http://www.telma.com.mk/vesti/gragjanskiot-sektordogovorot-da-se-sprovede

29.10.2015
Нова - „На 5 ноември условена препорака за Македонија“
http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=2&vest=25199

27.10.2015
Ал Џезира Балкан - „Контекст: Македонска криза, има ли излез?“
https://www.youtube.com/watch?v=LcuD_SqKO_E

27.10.2015
Радио Слободна Европа - „Трпението на ЕУ за Македонија не е бесконечно“
http://www.slobodnaevropa.mk/a/27329403.html

26.10.2015
Алсат М - „Дел од аналитичарите не очекуваат добри вести од Брисел“
http://alsat.mk/News/218632/del-od-analiticharite-ne-ochekuvaat-dobri-vesti-od-brisel

22.10.2015
Радио Слободна Европа - „ВМРО-ДПМНЕ - за можната изолација виновен е СДСМ“
http://www.makdenes.org/content/article/27320388.html

24.09.2015
Радио Слободна Европа - „Сè подалеку од ЕУ и сè повеќе забелешки“
http://www.slobodnaevropa.mk/a/27318795.html

04.09.2015
24 Вести - „Британија и Германија: Истраги за прислушувањето мора да има“
http://24vesti.mk/britanija-i-germanija-istragi-za-prislushuvanjeto-mora-da-ima

30.08.2015
Алсат - „Невладини организации со критики до судската власт“
http://alsat.mk/News/206684/nevladini-organizacii-so-kritiki-do-sudskata-vlast

27.08.2015
ДВ - „Македонија без бодови доаѓа на „натпреварот“ во Виена“
http://www.dw.com/mk/%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B0%D1%93%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D0%BE-%D0%B2%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D0%B0/a-18676676?maca=maz-rss-maz-pol_makedonija_timemk-4727-xml-mrss

13.08.2015
Телма - „Македонија се уште кризите ги решава со меѓународна помош“
http://telma.com.mk/vesti/po-14g-ramkoven-krizata-se-reshava-so-megjunarodno-posredstvo

31.07.2015
Либертас - „Мрежа 23 ги објави препораките за реформи во судството“
http://libertas.mk/%D0%BC%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B0-23-%D0%B3%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D1%98%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC/

30.07.2015
Телма - „Мрежа 23 ги објави препораките за реформи во судството“
http://telma.com.mk/vesti/mrezha-23-gi-objavi-preporakite-za-reformi-vo-sudstvoto

30.07.2015
Репортер - „Мрежа 23 ги објави препораките за реформи во правосудството“
http://reporter.mk/2015/07/30/%D0%BC%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B0-23-%D0%B3%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D1%98%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC/

30.07.2015
Правдико - „Правосудството и темелните права во Република Македонија“
http://www.pravdiko.mk/pravosudstvoto-i-temelnite-prava-vo-republika-makedonija/

30.07.2015
24 Вести - „Македонија назадува во препораките од Поглавјето 23 за судството и основните права“
http://24vesti.com.mk/makedonija-nazaduva-vo-preporakite-od-poglavjeto-23-za-sudstvoto-i-osnovnite-prava

26.07.2015
Алсат М - „Аналитичарите: Спроведувањето а политичкиот договор е услов за зачувување на препораката“
http://alsat-m.tv/News/206000/analistet-zbatimi-i-marreveshjes-politike-kusht-per-ruajtjen-e-rekomandimit

23.07.2015
Фокус - „Македонија е социјална држава само на хартија“
http://fokus.mk/makedonija-e-sotsijalna-drzhava-samo-na-hartija/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

22.07.2015
24 Вести - „Името ќе се стави на маса во септември?“
http://24vesti.mk/imeto-kje-se-stavi-na-masa-vo-septemvri

21.07.2015
Телма - „Јасни пораки од Брисел“
http://www.telma.com.mk/vesti/porakite-na-han

20.07.2015
Телма - „Молк во Владата по европскиот извештај“
http://www.telma.com.mk/vesti/molk-vo-vladata-po-evropskiot-izveshtaj

18.07.2015
24 Вести - „Ристова: Првиот предизвик за лидерите е специјален јавен обвинител“
http://24vesti.mk/ristova-prviot-predizvik-za-liderite-e-specijalen-javen-obvinitel

18.07.2015
Радио Слободна Европа - „Нерешени проблеми со сите соседи“
http://www.slobodnaevropa.mk/a/27056459.html

14.07.2015
Дојче Веле - „Притисок за финален договор: Кај што застана Нуланд, ќе продолжи Хан“
http://www.dw.com/mk/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA-%D0%B7%D0%B0-%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80-%D0%BA%D0%B0%D1%98-%D1%88%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D1%83%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4-%D1%9C%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%B6%D0%B8-%D1%85%D0%B0%D0%BD/a-18582565?maca=maz-rss-maz-pol_makedonija_timemk-4727-xml-mrss

10.07.2015
Радио Слободна Европа - „Дела, а не зборови“
http://www.makdenes.org/content/article/27118783.html

10.07.2015
Телма - „Известување за завршната Конференција од проектот Мрежа 23“
http://telma.com.mk/node/8564

10.07.2015
Утрински весник – „Поглавјето 23 никогаш не се затвора“
http://www.utrinski.mk/default.asp?ItemID=CFEE0CE5D7EE654C963C32CE68638D9E

10.07.2015
Радио МОФ – „Завршна конференција од проектот Мрежа 23“
http://www.radiomof.mk/zavrshna-konferencija-od-proektot-mrezha-23/

10.07.2015
Телма – „Ермира Мехмети: Загрижувачки е Извештајот на Прибе“
http://telma.com.mk/vesti/ermira-mehmetizagrizhuvachki-e-izveshtajot-na-pribe

08.07.2015
Дојче Веле - „Меркел ја заобиколува Македонија-случајно или сепак не?“
http://www.dw.com/mk/%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B5%D0%BB-%D1%98%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D1%83%D0%B2%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%98%D0%BD%D0%BE-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D0%BA-%D0%BD%D0%B5/a-18569796?maca=maz-rss-maz-pol_makedonija_timemk-4727-xml-mrss

11.06.2015
Нова Македонија - „Партнер или слуга?“
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=61115837371&id=9&prilog=0&setIzdanie=23489

10.06.2015
DW - „Груевски и Заев пред најжешките теми на масата во Брисел“
http://www.dw.de/%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%B5%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BD%D0%B0%D1%98%D0%B6%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%BE-%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BB/a-18506307

10.06.2015
Радио Слободна Европа - „Брисел, шанса за договор“
http://www.makdenes.org/content/article/27062110.html

06.06.2015
Радио Слободна Европа - „Отворени прашања со сите соседи“
http://www.makdenes.org/content/article/27056459.html

03.06.2015
Вест - „Препораката зависи од расчистувањето со криминалот“
http://www.vest.mk/default.asp?ItemID=0F2A9A13D90FAA45B9DDBE08058303B9

03.06.2015
Al Jazeera - "Ne jenjava pritisak Evrope na Makedoniju"
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ne-jenjava-pritisak-evrope-na-makedoniju

01.06.2015
Телма - „Што ќе понуди Хан?“
http://telma.com.mk/vesti/shto-kje-ponudi-han

29.05.2015
Утрински весник - „На Брисел му се брза, македонските лидери во мрза“
http://www.utrinski.mk/default.asp?ItemID=DAB57F80EDBDD8429C456A1509E3E88B

03.04.2015
Нова ТВ - „Донаторите од Израел мераклии за данок, иако не морале да платат“
http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=20&vest=21395

31.03.2015
24 Вести- „Tрибина: Уникатен пристап од Брисел за ефектот од преговорите“
http://24vesti.mk/tribina-eu-ima-moralna-odgovornost-vo-reshavanje-na-politichkata-kriza

30.03.2015
Тв Телма - „Бибер: Македонија во најдлабока политичка криза“
http://telma.com.mk/vesti/biber-makedonija-vo-najdlaboka-politichka-kriza

30.03.2015
Тв Алфа - „ЕУ има свој удел во кризата, но треба да има и во нејзиното надминување“
http://www.alfa.mk/News.aspx?ID=91602

30.03.2015
Макфакс - „Излез од македонската политичка криза: ЕУ да биде дел од решението, а не проблемот“
http://makfax.com.mk/analizi/izlez-od-makedonskata-politicka-kriza-eu-da-bide-del-od-resenieto-a-ne-problemot

30.03.2015
Курир - „ЕУ е дел од решението, но и од проблемот“
http://www.kurir.mk/makedonija/vesti/194942-Biber-EU-e-del-od-resenieto-no-i-od-problemot-vo-Makedonija?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+kurir%2Fmakedonija+%28%D0%9A%D1%83%D1%80%D0%B8%D1%80+-+%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0%29

30.03.2015
Вечер - „ЕУ е дел од решението, но и од проблемот“
http://vecer.mk/makedonija/eu-e-del-od-reshenieto-no-i-od-problemite-vo-makedonija

30.03.2015
Република - „ЕУ е дел од решението, но и од проблемот“
http://republika.mk/?p=409852

30.03.2015
Сител - „ЕУ е дел од решението, но и од проблемот“
http://sitel.com.mk/biber-eu-e-del-od-reshenieto-no-i-od-problemite-vo-makedonija

30.03.2015
Прес24 - „ЕУ е дел од решението, но и од проблемот“
http://www.press24.mk/biber-eu-e-del-od-reshenieto-no-i-od-problemot-vo-makedonija

30.03.2015
Пулс24 - „ЕУ е дел од решението, но и од проблемот“
http://puls24.mk/makedonija/vesti/biber-eu-e-del-od-resenieto-no-i-od-problemot-vo-makedonija

30.03.2015
НетПрес - „ЕУ е дел од решението, но и од проблемот“
http://netpress.com.mk/eu-e-del-od-reshenieto-no-i-od-problemot-vo-makedonija

30.03.2015
Лидер - „ЕУ е дел од решението, но и од проблемот“
http://lider.mk/2015/03/30/biber-eu-e-del-od-reseniteo/

30.03.2015
Точка - „ЕУ е дел од решението, но и од проблемот“
http://tocka.com.mk/1/154999/eu-e-del-od-resenieto-no-i-od-problemot-vo-makedonija

30.03.2015
Радио Слободна Европа - „Неопходна посилна вмешаност од ЕУ за надминување на кризата“
http://www.makdenes.org/content/article/26928722.html

30.03.2015
Дојче Веле - „Брисел нема магична формула за решавање на македонската криза“
http://www.dw.de/%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BB-%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B0/a-18348822?maca=maz-rss-maz-pol_makedonija_timemk-4727-xml-mrss

30.03.2015
Утрински весник - „Флоријан Бибер: ЕУ е дел од проблемот во Македонија“
http://www.utrinski.mk/default.asp?ItemID=1E29A1AFC49295409069A1A27B719ACD

25.03.2015
24 Вести - „Аналитичари: Преговорите под покровителство на ЕП тешко дека ќе дадат резултат“
http://24vesti.mk/analitichari-pregovorite-pod-pokrovitelstvo-na-ep-teshko-deka-kje-dadat-rezultat

25.03.2015
Алсат М - „Аналитичарите го поздравија дијалогот меѓу ВМРО и СДСМ во Брисел“
http://alsat.mk/News/13536/analitichari-go-pozdravija-dijalogot-megju-vmro-i-sdsm-vo-brisel

25.03.2015
Радио Слободна Европа - „ЕУ го замрзнува дијалогот со Македонија“
http://www.slobodnaevropa.mk/a/26920084.html

24.02.2015
Канал 77 - „Јункер праќа сериозна опомена за македонската Влада“
http://kanal77.com.mk/mk/vesti/makedonija/item/13294-ristova-junker-prakja-seriozna-opomena-za-makedonskata-vlada.html

19.02.2015
24 Вести - „Македонија изгуби уште над 1,5 милиони евра од ИПА фондовите“
http://24vesti.mk/makedonija-izgubi-ushte-nad-15-milioni-evra-od-ipa-fondovite

07.02.2015
Радио Слободна Европа - „Евроинтеграции - што беше тоа?“
http://www.slobodnaevropa.mk/a/26833454.html

03.01.2015
Радио Слободна Европа - „Конкретни активности, наместо празни ветувања за евроинтеграциите“
http://www.makdenes.org/content/article/26774471.html

2014


28.11.2014
Радио Слободна Европа - „Македонија калкулира меѓу ЕУ и Русија“
http://www.makdenes.org/content/article/26714072.html

20.11.2014
Радио Слободна Европа - „Македонија сака и во ЕУ и да извезува во Русија“
http://www.makdenes.org/content/article/26701498.html

05.11.2014
Алсат М - „Експерти: „Јужен тек“ или ИПА-2“
http://alsat.mk/index.php/vesti/od_zemjata/11399-%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B8-%E2%80%9E%D1%98%D1%83%D0%B6%D0%B5%D0%BD-%D1%82%D0%B5%D0%BA%E2%80%9C-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B8%D0%BF%D0%B0-2.html

17.10.2014
Макфакс - „Подобра соработка меѓу Владата и невладиниот сектор - еден од приоритетите по Извештајот на ЕК“
http://makfax.com.mk/makedonija/nadvoresna-politika/podobra-sorabotka-megu-vladata-i-nevladiniot-sektor-%E2%80%93-eden-od-prioriteti-po-izvestajot-na-ek

17.10.2014
Нова ТВ - „Невладините до Бесими: Потребен е сериозен политички пресврт за влез во ЕУ“
http://novatv.mk/index.php?p=1&navig=8&cat=2&vest=17443

17.10.2014
ПлусИнфо - „Невладините бараат конкретни одговори за забелешките на ЕК“
http://plusinfo.mk/vest/529/nevladinite-baraat-konkretni-odgovori-za-zabeleshkite-na-ek

14.10.2014
Глобус Магазин - „ЕПИ: Препорака со чекор назад“
http://www.globusmagazin.mk/?ItemID=9F0F89EEBE373742AE25CA7E82FFD84A

09.10.2014
Телма - „Потребен е пресврт во пристапот на Владата“
http://www.telma.com.mk/vesti/potreben-e-presvrt-vo-pristapot-na-vladata

09.10.2014
Нова ТВ - „АНАЛИЗА на ЕПИ: Препорака со чекор наназад“
http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=2&vest=17266

30.09.2014
Радио Слободна Европа - „Меѓународниот тероризам може да ги забрза интеграциите?“
http://www.makdenes.org/content/article/26607325.html

20.09.2014
Радио Слободна Европа - „Македонија „ни риба, ни девојка“ во однос на глобалните прашања “
http://www.makdenes.org/content/article/26596042.html

15.09.2014
МакДенес - „Судство, медиуми, политички дијалог - забелешки од ЕУ“
http://www.makdenes.org/content/article/26585830.html

15.09.2014
Радио Слободна Европа - „Судство, медиуми, политички дијалог - забелешки од ЕУ“
http://www.slobodnaevropa.mk/a/26585830.html

12.09.2014
Алфа ТВ - „Европската унија купува време за проширувањето“
http://vesti.mk/read/article/1093915/evropskata-unija-kupuva-vreme-za-proshiruvanjeto

02.09.2014
Глобус Магазин - „После Брисел: власта воздржана, опозицијата гледа уште една шлаканица“
http://www.globusmagazin.com.mk/?ItemID=ADA364DE9A3B8941BDA1D3274C3DF398

29.08.2014
24 Вести - „Повлекувањето на Препораката би имало големи последици, а одговорноста е заедничка“
http://24vesti.mk/povlekuvanjeto-na-preporakata-bi-imalo-golemi-posledici-odgovornosta-e-zaednichka

29.08.2014
Дојче Веле - „Меркел бара реформски прогрес“
http://www.dw.de/%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B5%D0%BB-%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%81/a-17887875

04.07.2014
Правдико - „Колку се применуваат ЕУ стандардите за превод на правото на македонски јазик?“
http://www.pravdiko.mk/kolku-se-primenuvaat-eu-standardite-za-prevod-na-pravoto-na-makedonski-jazik/

04.06.2014
Радио Слободна Европа - „ЕУ уморна од решавањето политички кризи во Македонија“
http://www.makdenes.org/content/article/25409615.html

30.05.2014
Индепендент Мк - „ЕУ интеграции: Даниелсон да го испита претпристапниот дијалог на високо ниво“
http://www.independent.mk/articles/5597/EU+Integrations+Danielson+to+Examine+High-Level+Dialogue+in+Skopje

16.05.2014
Радио Слободна Европа - „Брисел бара дијалог и флексибилност, а не фрустрираност“
http://www.makdenes.org/content/article/25387018.html

09.05.2014
Дојче Веле - „До која европска станица стигна Македонија?“
: http://www.dw.de/%D0%B4%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D1%98%D0%B0-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0/a-17623730

06.02.2014
Радио Слободна Европа - „Ховит за РСЕ: поттик за македонските евроинтеграции“
http://www.makdenes.org/content/article/25255124.html

05.02.2014
24 Вести - 24 Анализа: „Зошто Македонија не ги користи европските пари?“
http://24vesti.mk/24-analiza-05-02-2014

22.01.2014
Дојче Веле - „Трновит пат до датум за преговори“
http://www.dw.de/%D1%82%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82-%D0%BF%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D0%BE-%D0%B4%D0%B0%D1%82%D1%83%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8/a-17379075

2013


20.12.2013
Дојче Веле - „Што, по уште едно “не“ од Брисел ?“
http://www.dw.de/%D1%88%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B5-%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D0%BE%D0%B4-%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BB/a-17312578

19.12.2013
24 Вести - Емисија „Вин Вин“
http://24vesti.mk/vin-vin-19-12-2013

19.12.2013
Фактор - „Како по бриселскиот неуспех?“
http://faktor.mk/2013/12/19/kako-po-briselskiot-neuspeh/

18.12.2013
Телеграф - „Завршна конференција на ЕПИ за два проекта“
http://www.telegraf.mk/aktuelno/makedonija/79900-zavrsna-konferencija-na-epi-za-dva-proekta

18.12.2013
Курир - „Завршна конференција на ЕПИ за два проекта“
Kurir - Closing conference of EPI for two projects

18.12.2013
Сител - „Завршна конференција на ЕПИ за два проекта“
http://www.sitel.com.mk/mk/zavrshna-konferencija-na-epi-za-dva-proekta

18.12.2013
Телма - „Одлуката од Брисел за Македонија е очекувана, но разочарувачка“
http://www.telma.com.mk/index.php?task=content&cat=1&rub=15&item=33295

18.12.2013
24 Вести - „Експертски реакции за Извештајот на Советот на Европа“
http://24vesti.mk/ekspertski-reakcii-za-izveshtajot-na-sovetot-na-evropa

18.12.2013
Дневник - „Бриселската бирократија ќе решава кој ќе добие помал или поголем морков“
http://dnevnik.mk/?ItemID=22061A6CEE371248A6845A96868861E5

20.11.2013
Нова Македонија - „Брисел и Москва водат битка за бившите советски држави“
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=112013840384&id=11&setIzdanie=23032

28.10.2013
Дојче Веле - „Парадокс: Субвенциите растат, производството опаѓа“
http://lokalno.mk/makedonski-paradoks-subvenciite-rastat-proizvodstvoto-opagja/

28.10.2013
Радио Слободна Европа - „И кредибилитетот на ЕУ во заложништво на спорот за името“
http://www.makdenes.org/content/article/25150541.html

27.10.2013
Дневник - „Ново проширување после десет години“
http://www.dnevnik.mk/?ItemID=E00BE99036482A45B4C87FF2F88B7994

22.10.2013
Глобус - “Владата и Претседателот на државата со лошата оценка од Брисел“
http://www.globusmagazin.com.mk/?ItemID=53B853892F69974DB13E8750E37E04B7

17.10.2013
Нова ТВ - „ЕПИ Анализа на Извештајот од ЕК за напредокот“
http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=2&vest=8545

17.10.2013
Дојче Веле - „Очекуван извештај од Брисел“
http://www.dw.de/%D0%BE%D1%87%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%88%D1%82%D0%B0%D1%98-%D0%BE%D0%B4-%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BB/a-17163182

15.10.2013
Радио Слободна Европа - „Препорака заради препорака“
http://www.makdenes.org/content/article/25137199.html

30.09.2013
Нова ТВ - „Владата преку оглас бара послушници“
http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=18&vest=8022

23.09.2013
Нова Македонија - „Балканот ќе се поврзе по Европа 2020“
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=92313924329&id=9&setIzdanie=22984

19.09.2013
Дневник - “Тајно гласање на Полска и Романија против Македонија“
http://www.dnevnik.mk/?ItemID=F1B54B1E8BA404438423496F00227113

17.09.2013
24 Вести – 24 Анализа
http://24vesti.mk/24-analiza-17-09-2013

13.09.2013
ТВ Алсат - „Експерти: одлуката на ЕП е аларм за институциите“
http://alsat.mk/index.php/vesti/od_zemjata/4783-%D0%95%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B8-%D0%BE%D0%B4%D0%BB%D1%83%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%95%D0%9F%2C-%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D1%83%D1%86%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5.html

02.09.2013
Нова Македонија - „ЕУ Меморандумот не може да стане пакт за молк“
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=9213849558&id=9&setIzdanie=22967

27.08.2013
Нова Македонија - „Динамиката за проширување ја наметнува Германија“
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=82713912335&id=9&setIzdanie=22963

23.08.2013
ТВ Алсат - „Аналитичари: Неуспехот на самитот да не се бара кај ЕУ“
http://alsat.mk/index.php/vesti/od_zemjata/3756-%D0%90%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%9D%D0%B5%D1%83%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%85%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%82-%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%98-%D0%95%D0%A3.html

05.08.2013
Нова Македонија - „Во ЕУ не веруваат ниту нејзините основачи Франција и Германија"
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=8513929128&id=9&setIzdanie=22945

23.07.2013
Нова Македонија - „И со и без ЕУ, Македонија не е сама“
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=72313846455&id=9&setIzdanie=22935

14.07.2013
Алсат ТВ - „Експертите со коментар за новиот Закон за медиуми“
http://alsat.mk/index.php/vesti/od_zemjata/4118-%D0%95%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B8-%D1%81%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BE%D1%82-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%83%D0%BC%D0%B8.html

30.06.2013
Алџезеира Балкан - „Малинка Ристевска Јорданова за интеграцијата на Хрватска во ЕУ“
http://balkans.aljazeera.net/video/malinka-ristevska-jordanova-o-ulasku-hrvatske-u-eu

28.06.2013
24 Вести - 24 Анализа
http://24vesti.mk/24-analiza-28062013

27.06.2013
24 Вести - „Македонија ќе го изгуби статусот на кандидат за членство во ЕУ“
http://24vesti.mk/makedonija-kje-go-izgubi-statusot-na-kandidat-za-chlenstvo-vo-eu

26.06.2013
Радио Слободна Европа - „Кој е виновен - Македонија, Грција или ЕУ?“
http://www.makdenes.org/content/article/25028418.html

25.06.2013
Дневник - „Фуле бара да не се заборави Македонија“
http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=542FED54BEA48449987E8E1203D4E588

22.06.2013
ТВ Алфа - „Македонија ќе се најде на агендата на самитот на ЕУ, но без големи очекувања“
http://vesti.alfa.mk/News.aspx?id=58666#.VSZ2cfmUd1C

16.06.2013
Алџезеира Балкан - “Застој на Македонија на патот кон ЕУ“
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/zastoj-makedonije-na-putu-ka-eu

15.06.2013
24 Вести - „Нова анализа за Македонија, ако добие негативен одговор од ЕУ“
http://24vesti.mk/nova-analiza-za-makedonija-ako-dobie-negativen-odgovor-od-eu

12.06.2013
Дојче Веле - „Мињон фали, но и куди!“
http://www.dw.de/%D0%BC%D0%B8%D1%9A%D0%BE%D0%BD-%D1%84%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%BE-%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D0%B4%D0%B8/a-16875290?maca=maz-rss-maz-pol_makedonija_timemk-4727-xml-mrss

04.06.2013
Дневник - „Македонија се надева, но не очекува многу од Литванија“
http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=46560AA201717646AFAD97E03FC5C333

2012


26.10.2012
Нова Македонија - „За Изборниот законик, медиумите и за судството ќе се решава во пет до дванаесет“
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=10261297448&id=9&setIzdanie=22713

22.10.2012
Нова Македонија - „Европа бара пауза во проширувањето поради кризата“
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=102212855353&id=9&setIzdanie=22710

11.10.2012
Прес 23 - „Препорака со амбиции да го реши и името“
http://24vesti.mk/preporaka-so-ambicii-da-go-reshi-i-imeto

11.10.2012
DW - „Извештајот е позитивен, на потег е македонската влада?!“
http://www.dw.de/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%88%D1%82%D0%B0%D1%98%D0%BE%D1%82-%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%B3-%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B0/a-16297238-1

10.10.2012
Дневник - „Груевски: Работевме напорно и добивме вистински извештај“
http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=AEBA96506B336A4FB1D06E1245175657

07.10.2012
Дневник - „Позитивна препорака за повторно враќање на европската патека“
http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=9A97C31B8F78154CBFFAA96FEC69B9A6

19.09.2012
Нова Македонија - „Брисел повторно бара алиби за да ги одложи преговорите“
http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=9191296515&id=9&prilog=0&setIzdanie=22683

05.09.2012
Нова Македонија - Колумна: „Преглед на дијалогот на високо нивo со Европската комисија: полупразна или полуполна чаша“
http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=9512918552&id=13&prilog=0&setIzdanie=22672

29.08.2012
Нова Македонија - Колумна: „Пазар без статус“
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=8291291386&id=13&prilog=0&setIzdanie=22666

22.08.2012
Нова Македонија - Колумна „(Без) страв од избори“
http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=82212918267&id=13&prilog=0&setIzdanie=22661

21.08.2012
Дојче Веле - „Каде е медијацијата во полза на граѓаните?“
http://www.deutsche-welle.com/dw/article/0,,16181394,00.html

15.08.2012
Нова Македонија - Колумна „Болка во кичма“
http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=81512956365&id=13&prilog=0&setIzdanie=22656

08.08.2012
Нова Македонија - Колумна „Правда, слобода, безбедност: дијалогот во нашиот двор“
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=8812932196&id=13&prilog=0&setIzdanie=22650

01.08.2012
Нова Македонија - Колумна „Зборот си е збор!“ - Анализа на дијалогот за пристапување
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=8112942146&id=13&prilog=0&setIzdanie=22645

30.07.2012
Diversity Media Production - „Груевски може, Ахмети мора“
http://diversitymedia.mk/index.php/228

09.05.2012
Нова Македонија - Колумна „Девети мај: сон или јаве?“
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=5912930553&id=13&prilog=0&setIzdanie=22575

23.04.2012
Нова Македонија - „Британците ни се вистински партнер“
http://daily.mk/makedonija/britancite-ni-se-vistinski-partneri

06.03.2012
Нова Македонија - „Дијалогот со Филе - скок или утешна награда“
http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=3612846529&id=9&prilog=0&setIzdanie=22523